Sudan Milli Meclisi Başkanı Ömer Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Sudan Milli Meclisi Başkanı Ömer Açıklaması

Sudan Milli Meclisi Başkanı Ömer Açıklaması

Sudan Milli Meclisi Başkanı İbrahim Ahmed Ömer, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Türkiye'de olup bitenleri yakından takip ettiklerini söyledi.

28.11.2016 14:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sudan Milli Meclisi Başkanı İbrahim Ahmed Ömer, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Türkiye'de olup bitenleri yakından takip ettiklerini söyledi.

Uluslararası Üniversiteler Konseyi (IUC) Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu, AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı ve beraberindeki heyet, Sudan Milli Meclisi Başkanı Ömer'i, Sudan'ın başkenti Hartum'daki meclis binasında ziyaret etti.

Heyeti makamında kabul eden Ömer, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. "15 Temmuz'da yaşanan darbe girişiminden sonra Türkiye'de olup bitenleri yakından takip ediyoruz." diyen Ömer, Sudan'ın, darbe girişiminden sonra Türkiye'ye desteğini göstermek için TBMM Başkanı İsmail Kahraman'a ilk mektup gönderen ülkelerden biri olduğunu belirtti.

İslam dünyasının birçok sıkıntıyla mücadele ettiğine değinen Ömer, bu sorunların çözümü için sadece siyasi ve iktisadi işbirliğinin yeterli olmadığını, eğitim alanında da işbirliklerin yapılması gerektiğini vurguladı.

Ömer, üniversiteler arasında kurulan birliklerin yaşanan sorunlara çözüm üretebileceğine dikkati çekerek, "Eğer kalkınmadan ve gelişmeden bahsediyorsak üniversiteler buna öncü olmalıdır." ifadesini kullandı.

IUC Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Azizoğlu da Sudan'a iki ülke üniversiteleri arasındaki işbirliğini güçlendirmek için geldiklerini söyleyerek, bu işbirliğinin kardeşlik ve dostluğu daha da ileri götüreceğine işaret etti.

İslam ülkelerinde kardeşliği tesis etmek için Türkiye'nin var gücüyle çalıştığını kaydeden Azizoğlu, "Terör örgütlerinin aramıza girip bizleri kardeş kavgasına sokmasını istemiyoruz." diye konuştu.

IUC bünyesinde 29 ülkeden 151 üniversite yer alıyor. Konsey, öncelikle Asya, Afrika ve Balkan ülkeleri ile diğer bölgelerde bulunan yükseköğretim kurumları arasında işbirliğini arttırmayı amaçlıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sudan Milli Meclisi Başkanı Ömer Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement