Suikast girişimi iddiaları sonrası İmamoğlu zırhlı makam aracı kullanmaya başladı - Son Dakika
Politika

Suikast girişimi iddiaları sonrası İmamoğlu zırhlı makam aracı kullanmaya başladı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, hakkındaki suikast girişimi iddiaları sonrası İBB'ye ait zırhlı makam aracını kullanmaya başladı.

03.12.2020 15:52  Güncelleme: 17:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Başakşehir'de Özel Gereksinimli Bireyler Eğitim Merkezi'nin (ÖZGEM) açılışını gerçekleştirdi. İmamoğlu'nun etkinliğe; İBB Başkanı seçildikten sonra da kullanmaya devam ettiği özel aracı yerine İBB'nin başkanlığa tahsis edilmiş zırhlı makam aracı ile gelmesi dikkat çekti.

"DİĞER ARACIM BİR HAFTADIR BAKIMDA"

İmamoğlu'na suikast ihbarı nedeniyle güvenlik önlemi olarak mı makam aracını değiştirdiği soruldu. İmamoğlu, değişikliğin güvenlik önleminden kaynaklanmadığını söyleyerek "Yok değil. Diğer aracım bir haftadır bakımda. Bir hafta, 10 gün sonra geliyor. Ufak tefek sıkıntıları vardı. O benim şahsi arabam. Bu kurumun arabası. Bazen kurumun arabasına biniyorum ama öbürünü de özlüyorum. Onu seviyorum çünkü arkada çalışıyorum, o benim ofisim gibi. 10-12 yıldır o tür arabaya biniyorum. İnşallah geliyor yakında" dedi.

Suikast girişimi iddiaları sonrası İmamoğlu zırhlı makam aracı kullanmaya başladı

İDDİALAR CANLI YAYINDA SORULDU

İmamoğlu, dün katıldığı canlı yayında suikast girişimi iddiaları için şu ifadeleri kullanmıştı: "Bir istihbarat notu var, deniliyor ki, 'Evet böyle bir tehdit istihbaratı var, bununla ilgili gerekli tedbirleri alın'. Adı geçen terör örgütlerinin ismi veriliyor. Baktım ki benim hareket alanımla ilgili tedbir alıyorlar. Bu konuda uyarılar sıklaşınca 'Ne oluyor arkadaşlar?' dedim, böyle bir notun geldiğini emniyet tarafından, kendilerinin de bunu ekine koyarak valiliği bilgilendirme ve tedbir almak gerekiyorsa tedbir alma noktasında valiliğe bir yazı yazdıklarını bana anlattılar. Konu bizde bu kadar, konuyla ilgili başka hiçbir detay yok. Çıkan haberlerde başka detaylar da var, bu bilgilerin muhatabı İçişleri Bakanlığı, emniyet güçlerimiz. Benim şu an aktarabileceğim şeyler bunlar."

Suikast girişimi iddiaları sonrası İmamoğlu zırhlı makam aracı kullanmaya başladı

Son Dakika Politika Suikast girişimi iddiaları sonrası İmamoğlu zırhlı makam aracı kullanmaya başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Düzce Valisi Şehit Aileleri ve Gazilerle İftar Yaptı
    10:11 Düzce Valisi Şehit Aileleri ve Gazilerle İftar Yaptı

    Düzce Valisi Selçuk Aslan, 18 Mart Şehitleri Anma Günü iftar programında şehitlerimizin emaneti şehit aileleri ve gaziler ve aileleriyle iftar yaptı. Vali Aslan, şehit aileleri ve gazilerle hasbihal etti ve şehitler için dua okundu. İftara Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, şehit aileleri, gaziler ve aileleri ile kurum müdürleri katıldı.

  • Karamürsel'de Şehit Yakınları ve Gaziler İçin İftar Programı Düzenlendi
    10:06 Karamürsel'de Şehit Yakınları ve Gaziler İçin İftar Programı Düzenlendi

    Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla şehit yakınları ve gaziler onuruna iftar programı düzenlendi.

  • Ümraniye Belediye Başkanı Yıldırım, esnaf ziyaretlerinde bulundu
    10:06 Ümraniye Belediye Başkanı Yıldırım, esnaf ziyaretlerinde bulundu

    AK Parti Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, Ümraniye'de esnaf ve vatandaşlar ile bir araya geldi. Seçim çalışmaları kapsamında esnafları ziyaret eden Yıldırım, vatandaşlarla sohbet etti ve isteklerini dinledi.

  • Mersin'de Göçmen Kaçakçılığı Operasyonu: 3 Zanlı Gözaltına Alındı
    09:59 Mersin'de Göçmen Kaçakçılığı Operasyonu: 3 Zanlı Gözaltına Alındı

    Mersin merkezli düzenlenen göçmen kaçakçılığı operasyonunda, yasa dışı yollarla düzensiz göçmenleri yurda sokan ve yurt dışına çıkmalarını sağlayan 3 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonlar Mersin, Osmaniye ve Adana'da gerçekleştirildi. Şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramalarda 2 cep telefonu ve 2 SIM kart ele geçirildi.

  • Oğuzeli'nde Kentsel Dönüşüm Projesi Başladı
    09:59 Oğuzeli'nde Kentsel Dönüşüm Projesi Başladı

    Oğuzeli'ndeki çarpık yapılaşmanın önüne geçmek ve ilçenin çehresini değiştirmek amacıyla başlatılan Kentsel Dönüşüm Projesi'nin ilk yıkımı gerçekleştirildi. Proje hakkında bilgi veren Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, ilçenin girişini modern bir görünüme kavuşturmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Adana'da 80 ruhsatsız tabanca ele geçirildi, 329 kişi yakalandı
    09:54 Adana'da 80 ruhsatsız tabanca ele geçirildi, 329 kişi yakalandı

    Adana Seyhan polisi yaptığı çalışmalarda 80 ruhsatsız tabanca ele geçirirken çeşitli suçlardan aranan 329 kişiyi de yakaladı. Ekipler ayrıca 60 ruhsatsız tabanca, 5 kurusıkı tabanca, 15 ruhsatsız tüfek, 229 şarjör, 673 mermi ve tabanca yapımında kullanılan malzemeler ele geçirdi. Ayrıca 626,68 gram narkotik madde, 629 uyuşturucu hap ve 7 çalıntı araç da bulundu. Toplamda 7 kişi ruhsatsız silah suçundan, 31 kişi ise diğer suçlardan tutuklandı.

  • Edirne'de 6 düzensiz göçmen yakalandı
    09:53 Edirne'de 6 düzensiz göçmen yakalandı

    Edirne'nin Lalapaşa ilçesinde, yasa dışı yollarla yurda giren 6 düzensiz göçmen yakalandı. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, kentte düzensiz göçün önlenmesine yönelik denetimlerini sürdürüyor. Lalapaşa'ya bağlı Çallıdere köyünde yapılan çalışmalarda Suriye ve Filistin uyruklu 6 kişi yakalandı. Göçmenler, jandarmadaki işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne gönderildi.

  • AK Parti Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, Ümraniye'de esnaf ve vatandaşlar ile buluştu
    09:51 AK Parti Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, Ümraniye'de esnaf ve vatandaşlar ile buluştu

    AK Parti Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, seçim çalışmaları kapsamında Ümraniye'de esnafları ziyaret etti ve vatandaşlarla bir araya geldi. Yıldırım, vatandaşların istek ve görüşlerini dinleyerek hatıra fotoğrafı çektirdi.

  • Boyabat Kaymakamlığı, şehit aileleri ve gaziler onuruna iftar yemeği düzenledi
    09:50 Boyabat Kaymakamlığı, şehit aileleri ve gaziler onuruna iftar yemeği düzenledi

    Boyabat Kaymakamlığı, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü kapsamında şehit aileleri, gaziler ve gazi yakınlarına iftar yemeği verdi. Kaymakam Enver Yılmaz, katılımcılara teşekkür ederek, şehitleri ve gazileri rahmet ve minnetle anıldığını belirtti. Programa, Belediye Başkanı Hüseyin Coşar, Cumhuriyet Başsavcısı Uğur Akın, Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Çağrı Alperen ve diğer ilçe yetkilileri katıldı.

  • Aydın'da İl Jandarma Komutanlığı tarafından aranan 38 şahıs yakalandı
    09:49 Aydın'da İl Jandarma Komutanlığı tarafından aranan 38 şahıs yakalandı

    Aydın İl Jandarma Komutanlığı tarafından aranan şahıslara yönelik iki günde eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonda 38 şahıs yakalandı. Operasyonlarda hırsızlık, uyuşturucu, yağma, resmi belgede sahtecilik, cinsel istismar ve fuhuş gibi suçlardan aranan şahıslar bulundu.


Advertisement