Süne ile Parazitoitli Mücadele Sürüyor - Son Dakika
Yerel

Süne ile Parazitoitli Mücadele Sürüyor

Kırklareli Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce süne ile mücadele çalışmalarını sürdürüyor.

09.05.2014 14:46  Güncelleme: 14:48

Kırklareli Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nce süne ile mücadele çalışmalarını sürdürüyor.

Karahıdır Mahallesi'nde yaklaşık 200 dekar buğday ekili alanda, düzenlenen tören ile 7 bin adet parazitoit salımı gerçekleştirildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hakan Keçeci, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, süne ile mücadele kapsamında çalışmaların en iyi şekilde sürdüğünü belirtti.

Keçeci, doğaya salınan parazitoitlerin doğaya yararlı böceklerin çoğalmasını ve zararlı böceklerin ise yok olmasını sağladığını söyledi.

Süne parazitoit üretim merkezinde yaklaşık 2 bin adet parazitoit üretimi yapıldığını ifade eden Keçeci, Edirne, Tekirdağ, Çanakkale ve İstanbul'a da gönderildiğini belirtti.

Süne ile mücadele çalışmalarının süreceğini vurgulayan Keçeci, "Parazitoitleri, buğdayların ikinci yapraklarına asıyoruz. Bura paketlerden çıkan sinekler, bir yandan faydalı böceklerin çoğalmasını diğer bir yandan ise hububata zararlı böceklerin yok olmasını sağlıyor. Amacımız bölgedeki faydalı olan böceklerin sayısını arttırmak. Kırklareli olarak bölgemizde üretim yapan tek kuruluşuz. Bize bağlı bölgedeki Edirne, Tekirdağ, Çanakkale ve İstanbul'dan talep geldiği zaman üretim yapıyoruz" diye konuştu.

Havaların sıcak olması nedeniyle bu yıl süne ile mücadele çalışmalarının erken başladığını aktaran Keçeci, parazitoit salımına devam edeceklerini kaydetti. - Kırklareli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Süne ile Parazitoitli Mücadele Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement