Suriye'de İç Savaş - Son Dakika
Güncel

Suriye'de İç Savaş

Suriye\'de İç Savaş

Şam Devrim Komutanlığı Konseyi Sözcüsü Faruk er Rıfai: "Esed rejimi öldürmekte Filistinli veya Suriyeli ayırt etmiyor.

14.01.2014 17:35

Şam Devrim Komutanlığı Konseyi Sözcüsü Faruk er-Rıfai, "Esed rejimi öldürmekte Filistinli veya Suriyeli ayırt etmiyor. Çünkü rejim hakkını isteyeni düşman görüyor. Yermuk'te ise Ahmet Cibril'in liderliğindeki Filistin Halk Kurtuluş Cephesi'ni (FHKC) kullanıyor" dedi.

Rıfai AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Suriye rejimi özellikle Filistinlileri değil haklarını isteyenlerin tamamını cezalandırıyor. Yermuk Mülteci Kampı'nda yaşanların çoğu Filistinli ve onlar da haklarını istiyor. Yermuk Mülteci Kampı'nda bir kilo mercimeğin fiyatı şuan 85 dolara kadar çıkıyor. İnsanlar yiyecek bir şey bulamıyor. Bu nedenle açlıktan ölüyorlar" diye konuştu.

Rıfai, bölgenin kırsalda yer alması nedeniyle diğer Suriyelilerin bulunduğu bölgelerle iç içe olduğunu kaydederek, rejimin muhaliflerin kontrolündeki bölgeleri bombalamaya başladığında Suriyeli sığınmacıların güvenli olması nedeniyle Yermuk'e sığındığını ve rejimin bu kez de Yermuk'e silahını çevirdiğini ifade etti.

Rejimin bölgeyi abluka altına alarak muhaliflerin teslim etmesini beklediğini kaydeden Rıfai, "insanlar açlıkla mücadele ediyor, rejim ise asker kullanmadan Yermuk bölgesinin kontrolünü ele geçirmek istiyor" görüşünü dile getirdi.

Rıfai sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yermuk'te 48 kişi açlıktan öldü, şu an o bölgede insanlar açlık nedeniyle ölümü bekliyor ve dünyaya ablukanın kalkması için çağrıda bulunuyor. Aksi taktirde büyük bir insani kriz kapıda. Bunun önüne geçilmesi gerekiyor"

Öte yandan Şam'da Esed rejiminin ablukası nedeniyle 48 kişinin açlıktan öldüğü Yermuk Mülteci Kampı'na bugün, insani yardım taşıyan BM Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu'na (UNRWA) ait bir konvoy da giriş yapamamıştı.

Gıda ve ilaç taşıyan konvoya dün kampa girmek üzere olduğu sırada ateş açılmış ve konvoy kampa giremeden başkentteki UNRWA merkezine geri dönmek zorunda kalmıştı.

Esed rejiminin 185 gündür abluka altında tuttuğu Yermuk Mülteci Kampı'ndaki gıda sıkıntısı üzerine burada yaşayanların ağaç yapraklarıyla beslenmek zorunda kaldığı bildirilmişti. - Halep

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriye'de İç Savaş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement