Suriye'ye Askeri Müdahale Tartışmaları - Son Dakika
Güncel

Suriye'ye Askeri Müdahale Tartışmaları

Suriye\'ye Askeri Müdahale Tartışmaları

CHP'li bazı milletvekilleri, bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Suriye'ye olası askeri müdahaleye karşı basın açıklaması yaptı

06.09.2013 15:02

CHP'li milletvekilleri, bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Suriye'ye olası askeri müdahalaye karşı basın açıklaması yaptı.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, bazı CHP milletvekilleri, İşçi Partisi, Bağımsız Cumhuriyet Partisi, Halkın Kurtuluşu Partisi, STK ve kadın örgütleri temsilcileri ile Gezi Parkı odaklı olaylarda hayatını kaybeden Ethem Sarısülük, Ali İsmail Korkmaz ile Mehmet Ayvalıtaş'ın anneleri Güvenpark'ta toplandı.

Grup adına basın açıklamasını okuyan, Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Başkanı Şenay Sarıhan, Suriye'de rejimi Suriye halkının belirleyeceğini savundu.

Muhtemel savaşın, ABD emperyalizmi ile Suriye halkı arasında yaşanacağını ileri süren Sarıhan, savaştan hem Türkiye'nin hem de dünyanın zarar göreceğini ileri sürdü.

Türkiye'nin gereksiniminin, bütün ülkelerle barış içinde yaşamak, demokarsisini güçlendirmek, sosyal refahı gerçekleştirmek olduğunu iddia eden Sarıhan, savaşlarda en çok anaların yüreğinin yandığını ifade etti.

Evlatlarının saçının teline zarar gelmesini istemediklerini kaydeden Sarıhan, "Kurtuluş Savaşı'nda yaptığımız gibi cephe gerisinde çalışmaktan da cephe de silah kuşanmaktan da çekinmeyiz. Biz kadınlar evlat acısına da katlanmayı biliriz. Yurtları saldırıya uğramış bütün dünya kadınlarının da bu konuda deneyimleri vardır ancak şurası da bilinmelidir ki biz çocuklarımızı, emperyalizmin çıkarlarını korumak için doğurmadık" dedi.

Grup, basın açıklaması ve konuşmaların ardından oturma eylemi yaptı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriye'ye Askeri Müdahale Tartışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement