Suriyeli Annenin Yürek Burkan Anneler Günü - Son Dakika
Genel

Suriyeli Annenin Yürek Burkan Anneler Günü

Suriyeli annenin yürek burkan anneler günü Anneler gününde Suriyeli anne, iki hafta önce ölen oğlunun giysilerine sarılarak göz yaşı döktü.

16.05.2017 01:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriyeli annenin yürek burkan anneler günü

Anneler gününde Suriyeli anne, iki hafta önce ölen oğlunun giysilerine sarılarak göz yaşı döktü.

SİVAS - Anneler gününde Suriyeli anne, iki hafta öne ölen oğlunun giysilerine sarılarak gözyaşlarına boğuldu.

Annelerin en mutlu günlerinden bir tanesi olan anneler gününde üzgün annelerde vardı. Suriye savaşında Halep'te Esat'ın uçaklarının bombardımanında dört kardeşi ölen Remziye Berbuş'ta anneler gününü üzüntü içerisinde geçiren annelerden biri.

Remziye Barbuş İki yıl önce eşi Salih, oğlu Mustafa ve küçük kızları Melek ile savaştan kaçarak Türkiye'ye sığındı. İstanbul'da tutunamayan aile bir yıl önce Sivas'a yerleşti. İki hafta önce 11 yaşında ki oğulları Mustafa, Yiğitler Mahallesi'nde bisiklet binerken hızlı ve dikkatsiz bir sürücünün kullandığı halk otobüsünün altında kalarak hayatını kaybetti. Anne Remziye olay yerinde sinir krizleri geçirirken aradan geçen iki haftaya rağmen yüreğinde ki evlat acısı hafiflemedi.

Suriyeli çilekeş annenin acıları anneler gününde yeniden canlandı. Bir çok anne anneler gününü çocukları ile bir arada geçirirken o oğlunun; fotoğrafı, elbiseleri ve küçük kızı Melek'e sarılarak gözyaşları döktü.

Mustafasız anneler günü

Remziye Berbuş, oğlu Mustafasız geçen anneler gününün kendisini üzdüğünü belirtip, "Suriye savaşından kaçarak Türkiye'ye geldik. Orada benim dört kardeşim şehit oldu. Bir çok akrabamız şehit oldu. Burada kazanın yaşandığı gün Mustafa okuldan eve geldi. Yemeğini yedikten sonra bisiklet binmek için dışarıya çıktı. Öğle saatlerinde sana kazının haberi geldi. Mustafasız bir anneler günü benim için çok zor. Ben çok üzülüyorum. Mustafa çok iyi çok akıllı bir çocuktu." Dedi.

Suriyeli Mustafa'yı özleyenler arasında minik kardeşi Melek'te var. Melekte annesi gibi abisine ait giysilere sarılıp sürekli ağlıyor.

Baba Salih Berbuş, yaptığı açıklamada oğlunu ezen sürücünün aşırı hızlı olduğunu belirterek adaletin uygulanıp sürücüye hak ettiği cezanın verilmesini istedi.

Mustafa'dan geriye kalan, gözü yaşlı bir aile ve halk otobüsünün altında kaldığı bisikleti ile çekilen görüntüleri oldu.

Suriyeli Annenin Yürek Burkan Anneler Günü
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel Suriyeli Annenin Yürek Burkan Anneler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement