Suriyeli Öğretmenlere Hizmet İçi Eğitim Semineri - Son Dakika
Güncel

Suriyeli Öğretmenlere Hizmet İçi Eğitim Semineri

İskenderun’da Suriyeli öğretmenlere hizmet içi eğitim semineri verildi.

28.06.2013 14:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İskenderun'da Suriyeli öğretmenlere hizmet içi eğitim semineri verildi.

UNICEF, AB ve AFAD tarafından bir süre önce başlatılan " Türkiye'deki Suriyeli Çocukların Desteklenmesi Projesi" kapsamında bir otelde düzenlenen seminere, kamplarda kalan Suriyeli öğretmenler katıldı.

UNICEF Türkiye Temsilcisi Dr. Ayman Abulaban, Türkiye'deki kamplarda yaşamlarını sürdüren Suriyeli çocukların mevcut koşullara dayanıklılıklarının artırılması amaçlanan projeye öğretmenleri de dahil ettiklerini söyledi.

Acil ve afet durumlarına hazırlık, müdahale süreçleri, psikososyal destek konularını kapsayan eğitimin ilkine İskenderun'da başladıklarını, Gaziantep ve Şanlıurfa'da devam edeceğini belirten Abulaban, "Proje ile eğitimlerine devam edemeyen çocukların Türkiye'de bulundukları süreyi yararlı şekilde geçirmeleri, eğitimlerine kaldıkları yerlerden devam edebilmekleri amaçlanmaktadır. Suriyeli öğretmenlerin de çocuklarla iletişim kurmada ve onların eğitimlerinin sürdürülmesi konularında projeye katkı sağlamalarını hedefliyoruz" dedi.

Temel Eğitim Genel Müdürlüğü Öğrenci İşleri ve Sosyal Etkinlikler Grup Başkanı Atıf Ala da sık sık kamplara giderek, Suriyeli çocukların eğitimi ve sosyal yaşamlarıyla ilgili bilgi aldıklarını kaydetti.

Suriyeli çocukların iyi şartlarda eğitim aldığını belirten Ala, kamplarda görülen eksikliklerin kendilerine iletilmesini istedi.

Konuşmaların ardından proje eğitim moderatörü ve sosyal hizmet uzmanı Zeynep Türkmen, öğretmenlere psikolojik ve sosyal konular hakkında bilgi  verdi.

Suriyeli 300 öğretmenin katıldığı seminerde toplam bin 400 öğretmene eğitim verilmesi hedefleniyor. - Hatay

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriyeli Öğretmenlere Hizmet İçi Eğitim Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement