Suriyeli Sığınmacıların Çadırları Su Altında Kaldı - Son Dakika
Güncel

Suriyeli Sığınmacıların Çadırları Su Altında Kaldı

Suriyeli Sığınmacıların Çadırları Su Altında Kaldı

Adana'nın Ceyhan İlçesi'nde Suriyeli sığınmacıların kaldığı çadırlar şiddetli yağmur nedeniyle su altında kalınca 75 Suriyeliyi belediye ekipleri kurtardı.

28.09.2014 09:29  Güncelleme: 10:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'nın Ceyhan İlçesi'nde Suriyeli sığınmacıların kaldığı çadırlar şiddetli yağmur nedeniyle su altında kalınca 75 Suriyeliyi belediye ekipleri kurtardı.

Gece şiddetini artıran yağışlar Suriyeli sığınmacıların kaldığı çadırları su altında bırakınca Ceyhan Belediyesi ekipleri 8 aileden oluşan 75 kişiyi kurtarmak için harekete geçti. Mağdur olan sığınmacılar çadırlardan alınarak Ceyhan Spor Salonu'na taşındı.

Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk, spor salonu'na giderek Belediye Birim Amirleri ve mahalle muhtarlarından bilgi aldı. Başkan Öztürk, şiddetli yağıştan Ceyhan'da sel meydana geldiğini, Suriyelilerin kaldığı bazı çadırların bundan etkilendiğini belirtti. Ceyhan Belediye Başkanı Öztürk, "Allah yardım etsin bu insanlar ülkemize sığınmışlar. Zor bir durum. Ülkemizi temsilen Suriyeli kardeşlerimize imkanlarımız dahilinde yardımcı olmaya devam edeceğiz" dedi.

"MAĞDURİYETLERİ KISA ZAMANDA GİDERİLECEK"

Mağduriyetin kısa zaman içerisinde giderileceğini belirten Başkan Öztürk, şöyle devam etti:

"Suriyeliler'in kaldığı çadırlar için en kısa zamanda bir çalışma yaparak, bugün yağan şiddetli yağıştan selin meydana getirdiği su ve çamuru ortadan kaldırarak, tekrar onların yaşayacakları sıhhi bir ortam yapmaya gayret göstereceğiz. Birim Amirlerime gerekli talimatları verdim. Bu zararı ortadan kaldıracağız, ben de takipçisi olacağım."

Yağmurun oluşturduğu selden etkilenen 75 Suriyeli'nin yemek ve sığınma ihtiyacının karşılanması için ekipler çalışma başlatırken, spor salonunda yerlere halı serilerek sığınmacıların kalabileceği bir zemin hazırlandı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Suriyeli Sığınmacıların Çadırları Su Altında Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • m m: bizden vergileri tpolayın suriyelilere aylık 850 tl maaş bağlayın lüx konutlar yapn 4 2 Yanıtla
  • ömer: ALLAH yardımcıları olsun bu insanları dolduruyorsunuz bu ülkeye bari sığınacak bir yer hazırlayın kış kapıda bunların hali nolacak ben o çoluğa çocuğa üzülüyorum 6 0 Yanıtla
  • HOOOP DEDİKS: 75 Suriyellinin çadırı deyince kimse aldanmasın arkadaş. Bir çadırda zaten o kadar Suriyeli yaşıyor. Keşke Türk vatandaşları da onlar kadar şanslı olsalar. Zira bu topraklarda yıllardır yaşayanlara altyapı getirmeyen Belediyeler var. Var arkadaş. Gözünü aç da gör. Gör şeytanın bile gör dediğini ki 'GÖR'. 1 0 Yanıtla
  • turan: bizim anadoluda kışın bot bulamayıp lastikle 3 km okula giden çocuklara ne demeli önce kendi çocuklarımız 0 1 Yanıtla
  • türkiye: bunların sasvaşını bitir bunlarda def olup gitsinler 0 1 Yanıtla

Advertisement