Suriyelilere Mevlid Programı - Son Dakika
Güncel

Suriyelilere Mevlid Programı

Suriyelilere Mevlid Programı

Esenler Belediyesi ile Vatan İlmi Araştırmalar Derneği, ilçedeki Suriyeli göçmenlere yönelik mevlid programı düzenledi.

19.01.2016 17:03  Güncelleme: 17:04

Esenler Belediyesi Dr. Kadir Topbaş Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen programa, ilçede yaşayan yüzlerce Suriyeli katıldı. Program, Güzide Özdilek İmam Hatip lisesi öğrencisi Maşuk Çetin'in Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Vatan Kaside Grubu'nun Arapça kasideler söylediği program, Vatan İlmi Araştırmalar Derneği'nde eğitim alan Suriyeli öğrencilerin okudukları Mevlid-i Şerif ile devam etti.

EHLİ SÜNNET ÇİZGİSİNDEN AYRILMAYIN

Programda bir konuşma yapan Vatan İlmi Araştırmalar Derneği Başkanı Coşkun Şahin, bütün Müslümanların kardeş olduğunu, birlik ve beraberlik içerisinde yaşamaları gerektiğini söyledi. Suriyelilere ülke olarak ,dernek olarak kucak açtıklarını, maddi ve manevi olarak yanlarında olacaklarını belirten Şahin, Peygamber Efendimizin yolunu takip etmenin ve ehlisünnet çizgisinden ayrılmamak gerektiğinin önemine değindi.

O'DUR BİZE VATAN SEVGİSİNİ ÖĞRETEN

Coşkun'un ardından kürsüye gelen İlahiyatcı-Yazar Hıdır Kartal, Suriyeliler için düzenlenen programın önemine dikkat çekerek, "Peygamber Efendimiz'in doğumunu, mevlüdünü nasıl kutlamayız ki; O'dur bizlere kardeşliği, birlik beraberlik şuuru içerisinde olmayı öğreten. O'dur bize Vatan sevgisini, vatanımızı nasıl koruyacağımızı öğreten. Anne baba hakkını öğreten, ebedi kurtuluş yolu olan Cennet'e nasıl ulaşacağımızı öğreten. Mübarek Peygamber'in izini takip eden ve ülke dışından gelen Suriyeli kardeşlerimize de eğitim veren derneğimize ve belediyeye katkılarından dolayı çok teşekkür ederim" dedi.

EFENDİMİZİN YOLUNU ÖĞRETİYORLAR

Suriyeli çocukları gönüllü olarak eğiten ve kendisi de Suriyeli olan Eğitimci Faysal Daboul ise Vatan Derneği'nin Suriyeli Müslümanlara kucak açtığını belirterek, "Dernek ismine layık bir şekilde hem kendi vatanında olanlara hem de bizler gibi başka vatanlardan gelen kişilere de eğitim veriyor. Bu hayırlı derneğin Suriyeli Müslümanlara ve bu ülkede yaşayanlara İslâm dinini ve Peygamber Efendimiz'in yolunu öğrettikleri için bütün yetkililerine ve emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Program, İlahiyatcı-Yazar Hıdır Kartal tarafından yapılan dua ile sona erdi.
5 Ek

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Suriyelilere Mevlid Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement