Suriyeye yardımlar - - Son Dakika
Güncel

Suriyeye yardımlar -

Suriyeye yardımlar -

Adıyaman'da STK'lar tarafından toplanan 2 tır yardım malzemesi, Suriye'ye gönderildi.

01.02.2014 16:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman'da STK'lar tarafından toplanan 2 tır yardım malzemesi, Suriye'ye gönderildi.

İnsani Yardım Vakfı İHH ve Adıyaman İnsani Yardım Derneği (YADER) tarafından organize edilen bazı STK'ların da destek verdiği yardım organizasyonunda 2 tır yardım malzemesi toplandı. Adıyaman Valiliği önüne getirilen tırların hareketinden önce açıklama yapan YADER Temsilcisi Yunus Karakuş, ülkelerindeki iç savaş nedeniyle soğuk kış şartlarında yaşam mücadelesi veren Suriyelilerin zor durumda olduğunu söyledi.

Açlık ve soğuk havanın Suriye halkını çaresiz bıraktığına dikkat çeken Karakuş, şunları kaydetti:

"Kedi ve köpek etlerinin yenmesinin fetvasını duyar hale geldik. Bu acı tablo karşısında sessiz kalamazdık. Adıyaman İHH ve YADER olarak dünyanın neresinde olursa olsun mazlum halkın yanında olarak desteğimizi esirgemedik. Zaman birlik, kardeşlik ve oradaki mazlumlara el uzatma zamanıdır. Komşuluk için başlattığımız kampanyamız iki tırla kalmayıp bütün kış boyunca devam edecektir."

Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan ise yardımlardan dolayı dernek temsilcilerine ve Adıyaman halkına teşekkür etti.

Büyükaslan, sınır komşumuz olan Suriye'de yaşanan bu drama sessiz kalınmadığını belirterek, herkesi daha çok yardım etmeye davet etti.

Yapılan konuşmaların ardında tırlar yapılan duanın ardından Suriye'ye doıru yola çıktı

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriyeye yardımlar - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement