Sürücülere kış lastiği uyarısı - Son Dakika
Güncel

Sürücülere kış lastiği uyarısı

Sürücülere kış lastiği uyarısı

Bozüyük İlçesinde, Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği tarafından sürücülere kış lastiği konusunda uyarılarda bulunuldu.

28.11.2013 00:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bozüyük İlçesinde, Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği tarafından sürücülere kış lastiği konusunda uyarılarda bulunuldu.

Büro Amiri Kadir Pehlivan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından 2012 yılında yayımlanan yönetmeliğe göre 1 Aralıktan itibaren kış lastiği uygulamasının başlayacağını belirterek, uygulama öncesi sürücüleri uyararak kontrollerde bulunduklarını söyledi.

Sürücülerin, "kar yağmadan kış lastiği takılmalı mı?" şeklinde sorular yönelttiklerini dile getiren Pehlivan, şunları kaydetti:

"2012 yılında uygulamaya konulan kış lastiği uygulaması, bu yılda devam edecek. Uygulamanın yürürlüğe gireceği tarih olan 1 Aralık öncesi sürücülerimizi durdurarak uyarı ve kontrollerde bulunuyoruz. Hava sıcaklığı 7 derecenin altına düştükten sonra, yazlık lastik sert olduğu için daha da sertleşiyor ve yol tutuşu azalıyor. Bu da trafik güvenliğini etkiliyor. Bundan dolayı 1 Aralık-1 Nisan tarihleri arasında, kar yağışı olmasa bile trafik güvenliğini ve yol tutuşunu sağlamak için kış lastiği zorunluluğu getirildi. Ticari amaçla yük ve yolcu taşımacılığı yapan otobüs, minibüs, kamyon, kamyonet ve tırlarda, kış lastiği zorunlu. Şu an için otomobillerde bu zorunluluk yok. Yalnız trafik güvenliği açısından zorunluluk olmasa bile kışlık lastiği taktıkları zaman hem kendi can güvenlikleri, hem de yolu kullanan diğer araç ve yayaların trafik ve can güvenliği açısından uygun olacağını düşünüyoruz ve hususi araç sürücülerini de uyarıyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sürücülere kış lastiği uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement