Suudi Arabistan ile Kuveyt, Danimarka'da Kur'an-ı Kerim'in yakılmasını kınadı - Son Dakika
Güncel

Suudi Arabistan ile Kuveyt, Danimarka'da Kur'an-ı Kerim'in yakılmasını kınadı

Suudi Arabistan ile Kuveyt, Danimarka\'da Kur\'an-ı Kerim\'in yakılmasını kınadı

Suudi Arabistan ile Kuveyt, Danimarkalı aşırı sağcı Sıkı Yön Partisi (Stram Kurs) lideri Rasmus Paludan'ın Kur'an-ı Kerim yakmasını kınadı.

28.01.2023 15:29  Güncelleme: 15:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suudi Arabistan ile Kuveyt, Danimarkalı aşırı sağcı Sıkı Yön Partisi (Stram Kurs) lideri Rasmus Paludan'ın Kur'an-ı Kerim yakmasını kınadı.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Danimarka'da aşırı sağcı Paludan'ın Kur'an-ı Kerim'i yakmasına tepki gösterilerek, "Dünyadaki milyonlarca Müslüman'ın duygularına yönelik yeni provokatif bir eylem." ifadeleri kullanıldı.

Son dönemde bazı Avrupa başkentlerinde eylemlerin ifade özgürlüğü bahanesiyle tekrarlandığı belirtilen açıklamada, bu uygulamaların durdurulmasına yönelik net bir tepki de gösterilmediği vurgulandı.

Açıklamada, Suudi Arabistan'ın "aşırılık yanlısı ihlallerin gerçekleştiği tüm Avrupa hükümetlerini acilen bu uygulamalara karşı durmaya" çağırdığı kaydedildi.

Kuveyt

Kuveyt Dışişleri Bakanı Salim Abdullah el-Cabir es-Sabah, Kuveyt haber ajansı KUNA'da yer alan açıklamasında, ülkesinin bu olayı şiddetle kınadığını ifade etti.

Sabah, ilgili ülkelerin hükümetlerini, Müslümanların sembol ve kutsallıklarına yönelik bu menfur eylemleri ve tekrarlanan suistimalleri durdurmak için sorumluluklarını üstlenmeye yönelik acil ve ciddi adımlar atmaya ve faillerden hesap sormaya çağırdı.

İsveç'te 21 Ocak'ta Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakan Paludan, aynı provokasyonu dün de Danimarka polisinin izniyle Türkiye'nin Kopenhag Büyükelçiliği'nin karşısında gerçekleştirmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suudi Arabistan ile Kuveyt, Danimarka'da Kur'an-ı Kerim'in yakılmasını kınadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement