Suudi Arabistan Kralı Abdullah Ankara'da - Son Dakika
Güncel

Suudi Arabistan Kralı Abdullah Ankara'da

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in davetlisi olarak Türkiye'ye resmi ziyarette bulunan Suudi Arabistan Kralı Abdullah Bin Abdülaziz El Suud, Ankara'ya geldi.

08.08.2006 16:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in davetlisi olarak Türkiye'ye resmi ziyarette bulunan Suudi Arabistan Kralı Abdullah Bin Abdülaziz El Suud, Ankara'ya geldi.

Kral Abdullah'ı Esenboğa Havalimanında Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül karşıladı.

Kral Abdullah ile Veliaht Prens Sultan Bender bin Abdülaziz, Prens Muhammed bin Navaf, Prens Abdullah bin Fahd'ın da aralarında bulunduğu yaklaşık 300 kişilik Suudi heyeti, Türkiye'ye 7 uçakla geldi.

Heyete ait eşyanın özel konteynırlarla havalimanından araçlara nakledildiği sırada, Esenboğa Havalimanında Kral ve heyetinin gelişini izleyen gazeteci ordusunun görüntü almasına izin verilmedi.

Havalimanında güvenliği, keskin nişancılar ve özel harekat timleri sağlarken, kalabalık bir konvoyun eşlik edeceği Kral Abdullah'ın güzergahı boyunca da yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Kral Abdullah ve kendisine Ankara ziyareti boyunca eşlik edecek Dışişleri Bakanı Gül aynı limuzinle Çankaya Köşküne hareket etti.

Kral, Cumhurbaşkanı Sezer tarafından resmi törenle karşılanacak. Köşkte Sezer ve Kral Abdullah'ın başkanlık edeceği heyetler arası görüşmelerin ardından, iki ülke arasında bazı anlaşmalara imza atılacak.

Görüşmelerin ardından Kral Abdullah Ankara'da konaklayacağı Swiss Otele geçerek, burada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı kabul edecek.

Cumhurbaşkanı Sezer tarafından onuruna verilecek akşam yemeğine katılacak Kral Abdullah ve beraberindeki heyetin, temaslarını sürdürmek üzere yarın İstanbul'a geçmesi planlanıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suudi Arabistan Kralı Abdullah Ankara'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement