Tahliye Edilen Binada, Patlayan Kolon Sayısı 6'ya Yükseldi - Son Dakika
Güncel

Tahliye Edilen Binada, Patlayan Kolon Sayısı 6'ya Yükseldi

Tahliye Edilen Binada, Patlayan Kolon Sayısı 6\'ya Yükseldi

Taner ORAL/KONYA, (DHA) KONYA'da 3 kolonu patladığı için çökme tehlikesi nedeniyle dün akşam saatlerinde tahliye edilen 7 katlı, 44 dairenin bulunduğu apartmandaki patlayan kolon sayısı 6'ya yükseldi.

21.07.2010 19:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Taner ORAL/KONYA, (DHA)

KONYA'da 3 kolonu patladığı için çökme tehlikesi nedeniyle dün akşam saatlerinde tahliye edilen 7 katlı, 44 dairenin bulunduğu apartmandaki patlayan kolon sayısı 6'ya yükseldi.

Merkez Selçuklu İlçesi Küçük İhsaniye Mahallesi Şehit Ömer Taşal Sokak'taki 7 katlı Dostlar Apartmanı'nın 6 gün önce bodrum katındaki bir kolonu patladı. Durumu fark eden apartman yöneticisi Mehmet Yüksel, Selçuklu Belediyesi'ne bilgi verdi. Belediye ekipleri inceleme yaptı. Dün akşam saatlerinde 2 kolonda daha patlama meydana geldi. Bunun üzerine Selçuklu Belediyesi'ne yeniden haber verildi. Belediyeden gelen uzman ekip, binanın tahliye edilmesi kararını verdi. Apartman sakinleri de gıda ve acil ihtiyaçlarını karşılayacak eşyalarını aldıktan sonra binayı tahliye etti ve bina mühürlendi. Tahliyenin ardından bazı apartman sahipleri akrabalarının evine gitti, bazıları da belediyeye ait Umut Evleri'ne yerleştirildi. Binanın etrafına güvenlik şeridi çekildi. Bina içine girilmemesi için de polis ve zabıta ekipleri gece boyunca nöbet tuttu.

Selçuklu Belediyesi'nden gelen uzman ekip, ilk olarak patlayan kolonları askıya aldı. Bu sırada 3 kolonun daha patlamasıyla, patlayan kolon sayısı 6'ya yükseldi. Kolonların ve binanın Selçuk Belediyesi ve Selçuk Üniversitesi'nden gelecek uzman ekipler tarafından yeniden incelendikten sonra kolonların güçlendirme çalışmasına ya da binanın yıkılmasına karar verileceği belirtildi.

Apartman yöneticisi Mehmet Yüksel, "Daha önce bir kolon patlamıştı. Belediyeye haber verdik. Gelip inceleme yaptılar. Dün de 2 kolan daha patlayınca, belediyeye yeniden haber verdik. Belediyeden gelen uzman ekip, binanın tahliyesini karar verdi. Ardından patlayan kolonları askıya almak için çalışma başlattı. Şu an güçlendirme çalışmasının yapılıp yapılmayacağı inceleniyor" diye konuştu.

Apartman sakinlerinden Hasan Hüseyin Gülcan da "3 kolon patladığı için dün apartmanımız tahliye edildi. Fakat paltayan kolon sayısı 6'ya yükselmiş. Apartmanda 200'ün üzerinde kişi oturuyor. Eğer çökseydi büyük bir facia olurdu. Bina 1982 yılında yapılmış" dedi.

Konya'da 2 Şubat 2004 tarihinde merkez Selçuklu İlçesi'nde, 92 kişinin ölümü 30 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan 11 katlı Zümrüt Apartmanı'da yapım hatası sonucu çökmüştü.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tahliye Edilen Binada, Patlayan Kolon Sayısı 6'ya Yükseldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement