Taksım'e Yurumek Isteyen BDP'lılere Polıs Engelı - Son Dakika
Güncel

Taksım'e Yurumek Isteyen BDP'lılere Polıs Engelı

ISTANBUL (IHA) - Teror orgutu PKK'nin elebasi Abdullah Ocalan'in yakalanis yildonumu nedeniyle Taksim'de eylem yapmak isteyen gruba polis izin vermedi.

15.02.2012 17:47

595-GEN/15-ŞUB-0189-19A8

-

- BDP'LI GULTEN KISANAK VE SEBAHAT TUNCEL'IN DE ARALARINDA BULUNDUGU GRUP TAKSIM'E IZIN VERILMEYINCE, BDP IL BINASINA YURUDU

EYLEM NEDENIYLE ISTIKLAL CADDESI'NDEKI BAZI ESNAF KEPENK KAPATTI

(FOTOGRAFLI)

ERHAN YILMAZ

ISTANBUL (IHA) - Teror orgutu PKK'nin elebasi Abdullah Ocalan'in yakalanis yildonumu nedeniyle Taksim'de eylem yapmak isteyen gruba polis izin vermedi. Istiklal Caddesi'ndeki bazi esnafin, grubun eylemi nedeniyle gerginlik yasanmasi ihtimaline karsilik kepenk kapattigi goruldu.

Baris ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Baskan Yardimcisi Gulten Kisanak ve Milletvekili Sebahat Tuncel'in de aralarinda bulundugu yaklasik 100 kisilik grup, Istiklal Caddesi'nde toplandi. Eylem nedeniyle polis Istiklal Caddesi, Taksim Meydani, Tarlabasi ve Dolapdere'de genis guvenlik onlemi aldi. Polis, Istiklal Caddesi'nin ortasinda bulunan grubun etrafini kapatan polis, Taksim'e yurumek isteyen gruba izin vermedi. BDP'li Sebahat Tuncel, "Baska siyasi parti liderlerine karsi el pence divan duruyorsunuz,

bize gelince engellemeye calisiyorsunuz" deyince bir polis amiri de, "Size, size diye hitap ediyorum goruyorsunuz" diye karsilik verdi. Kisa sureli tartismanin ardindan grup, eylem oncesi gozaltina alinan arkadaslarinin serbest birakilmasi icin oturma eylemi yapti.

Uzun suren oturma eyleminin ardindan bir aciklama yapan Gulten Kisanak, "Ocalan Avrupa'ya Kurt sorununun cozumu icin gitmistir. Ama uluslararasi guc odaklari bu konuda cozumsuzluk olmasi icin Ocalan'i Turkiye'ye teslim etti. Imrali sistemi uluslararasi guc odaklarinin Turkiye'ye kurdugu bir tuzaktir. Imrali sisteminin bir an once cokmesi gerekir. 3.5 milyon Kurt halki Ocalan'in muhatap alinmasini istiyor. Ocalan bu konuda muhatap alinmali.

Ocalan'in ozgurlugune kavusmasi cozum icin rolunu etkin bir sekilde gerceklestirmesi gerekiyor. Oslo'da ve Kandil'de gorusmeler yaptilar. Ama cozum olmayinca niyet tavsiye etmekse, niyet zaman kazanmaksa,

niyet dagitmaksa ne olursa olsun cozum sureci zarar gorur. Cozum sureci curutulmus olur. Bugun yasanan kriz cozum surecini curutmek isteyenlerin yarattigi bir krizdir. Diyalog ve muzakere yonteminin suruterek sonucsuz bir yontemmis gibi Turkiye kamuoyuna sunmak istiyorlar" dedi.

Kisanak'in aciklamasinin ardindan grup, sloganlar esliginde Tarlabasi Caddesi'ne cikarak BDP Il Baskanligi'na yurudu. Yuruyus sirasinda olay cikmasi ihtimaline karsilik Istiklal Caddesi'ndeki bazi esnaflarin kepenk kapattiklari goruldu. Grup, yuruyusun ardindan olaysiz sekilde dagildi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Taksım'e Yurumek Isteyen BDP'lılere Polıs Engelı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement