Tansu Çiller, FETÖ İddialarına Yanıt Verdi: Külliyen Hakikat Dışıdır - Son Dakika
Güncel

Tansu Çiller, FETÖ İddialarına Yanıt Verdi: Külliyen Hakikat Dışıdır

Başbakanlığım döneminde, yasada yer alacak terör tanımının Fetullah Gülen'le tartışıldığı iddialarına yanıt veren Tansu Çiller, "İddia külliyen hakikat dışıdır" dedi.

22.11.2018 16:26  Güncelleme: 16:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski başbakanlardan Tansu Çiller, "başbakanlığı döneminde yasada yer alacak terör tanımının Fetullah Gülen'le tartışıldığı, ondan fikir alındığı veya o doğrultuda yön verildiği" şeklindeki iddianın gerçek olmadığını bildirdi.

"KÜLLİYEN HAKİKAT DIŞIDIR"

Eski başbakanlardan Tansu Çiller, yaptığı yazılı açıklamada, şunları kaydetti: "Bir kısım görsel medya kuruluşunda yer alan; terör mücadelesinin başarıyla yapılmış olduğu başbakanlığım döneminde, yasada yer alacak terör tanımının Fetullah Gülen'le tartışıldığı, ondan fikir alındığı veya o doğrultuda yön verildiği şeklindeki iddia külliyen hakikat dışıdır."

TANSU ÇİLLER KİMDİR?

Prof. Dr. Tansu Çiller, 1946 yılı İstanbul doğumludur. Robert Kolej mezunu olan Tansu Çiller, Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü'nü bitirdi. Doktorasını Connecticut Üniversitesi'nde verdi. 1978 yılında doçent, 1983 yılında profesör oldu. Başta Boğaziçi Üniversitesi olmak üzere çeşitli üniversitelerde çalışmalar yapan Çiller, 1990 yılı kasım ayında Doğru Yol Partisi çatısı altında politikaya atılmıştır. 1991 yılı seçimlerinde İstanbul'dan milletvekili seçildi. Sosyal Demokrat Halkçı Parti ile kurulan ve Süleyman Demirel'in başbakanlığındaki koalisyon hükümetinde ekonomiden sorumlu Devlet Bakanı olarak görev aldı.

Demirel'in Cumhurbaşkanı seçilerek başbakanlık görevini bırakmasından sonra DYP genel başkanlığına aday oldu. 13 Haziran 1993 tarihli DYP olağanüstü genel kurulunda İsmet Sezgin ile Köksal Toptan'ı geride bırakarak Genel Başkan seçildi ve Türkiye'nin ilk bayan Başbakanı oldu. 5 Nisan kararlarıyla Türk ekonomisinde bir döneme imza attı.

1995 seçimlerinden sonra kurulan REFAHYOL hükümetinde Başbakan Erbakan'ın Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı olarak çalıştı. İki erkek çocuk annesi olan Çiller, İngilizce ve Almanca biliyor.

Tansu Çiller, FETÖ İddialarına Yanıt Verdi: Külliyen Hakikat Dışıdır

Son Dakika Güncel Tansu Çiller, FETÖ İddialarına Yanıt Verdi: Külliyen Hakikat Dışıdır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement