Taraf'ta Deprem - Son Dakika
Güncel

Taraf'ta Deprem

Taraf\'ta Deprem

Taraf'ta beklenen oldu, Oral Çalışlar görevden alındı.

26.04.2013 17:30  Güncelleme: 17:32

Patron Başar Arslan, Oral Çalışlar'ıın işine son verdi. Çalışlar'ın Taraf macerası çok kısa sürdü ve nahoş bir şekilde sonlandı. Oral Çalışlar'ın genel yayın yönetmeni olarak künyede yer alan ismi de çıkarıldı.

NİYE BÖYLE OLDU?

Oral Çalışlar'ın Taraf'a gelişini arkadaşı Alper Görmüş sağlamıştı. Çalışlar ile patron Başar Arslan tanışmıyordu. Görmüş'ün referansı ile gelen Oral Çalışlar Taraf ile kan uyumu sorunu yaşadı. Bugünkü bildiri krizi de bardağı taşıran son damlaydı.

ASIL SEBEP SANSÜRLER

Taraf'ın kulislerinden aldığımız sıcak notları aktaralım sizlere. Oral Çalışlar'ı patron niye gönderdi sorusunun yanıtı bu kulislerde; Çalışlar'ın gazeteye genel yayın yönetmeni olduktan sonra bazı köşe yazarlarına sansür uygulaması patronun hayli tepkisini çekmiş.

Oral Çalışlar ilk olarak Mehmet Baransu'nun bir yazısına sansür uygulamış ve tepki alınca 5 kez özür dilemiş. Ancak bu girişim sürmüş ve Büşra Ersanlı ile Neşe Düzel de sansür uygulanan kişiler olmuş.

KURTULUŞ TAYİZ KRİZİ

Oral Çalışlar'ı Taraf'tan uzaklaştıran olay ise Kurtuluş Tayiz krizinde yaşandı. Çalışlar'a haber vermeden patron Tayiz'i görevden aldı. Bunun üzerine Çalışlar 'adının künyeden çıkarılmasını' isteyip rest çekti.

Dün gazeteye gelip istifa etmesi bekleniyordu ancak Oral Çalışlar Taraf'a uğramadı. Bugün de görevine son verildi.

YERİNE NEŞE DÜZEL GETİRİLDİ

Taraf'ın tepesindeki operasyondan yeni bilgiler. Oral Çalışlar'ın işine son verilmesinin ardından koltuğuna oturacak isim de belli oldu. Taraf'ın yeni Genel Yayın Yönetmeni Neşe Düzel oldu. Düzel, bir süre önce gazetenin künyesine girmişti. Oral Çalışlar, Neşe Düzel'in Cengiz Çandar röportajına sansür girişimiyle gündeme gelmişti.

Kaynak: Haberler.Com

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement