Tarihe Geçtiler! - Son Dakika
Spor

Tarihe Geçtiler!

Tarihe Geçtiler!

2018 Kış Olimpiyatlarında ABD'den Jamie Anderson ve Almanya'dan Laura Dahlmeier yine en iyi olmayı başardı.

13.02.2018 02:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Güney Kore'nin PyeongChang kentinde düzenlenen organizasyonda snowboard slopestyle disiplininde Anderson ile sprint yarışının ardından takipte de zirveye çıkan Dahlmeier bir ilki başardı.
2018 Kış Olimpiyatları, Güney Kore'nin PyeongChang'de tüm hızıyla devam etti. Birçok branşta müsabakalar yapılırken, gözler bir ilki başaran iki sporcudaydı.
ABD'li sporcu Jamie Anderson 2014 Sochi'den sonra 2018 PyeongChang'de de slopestyle disiplinine damga vurmayı başardı. Anderson, final etabındaki ilk denemesinde elde ettiği 83.00 puanlık derecesiyle unvanını korumayı başardı ve 1998 yılından bu yana farklı dallarda kış olimpiyatları programında yer alan snowboardda iki altın madalya kazanan ilk kadın sporcu olarak tarihe geçti.
Kanadalı Blouin'in gümüş aldığı final müsabakasında kürsüyü tamamlayan Enni Rukajarvi, kış olimpiyatları tarihinde iki kez madalya sevinci yaşayan ilk Fin snowboardcu oldu.
Anderson'un ardından olimpiyatlarda ayakta alkışlanacak bir sporcu daha vardı. Sprint yarışının ardından takipte de altın madalyaya uzanan Alman biatlet Laura Dahlmeier de kış olimpiyatları tarihine adını altın harflerle kazıdı. Sprint yarışını en yakın rakibinin 24.2 saniye önünde tamamlayan Dahlmeier, zaman avantajını iyi değerlendirdi ve takip yarışını da kazandı. Alman sporcu böylece bir kış olimpiyatında sprint-takip dublesi yapan ilk kadın biatlet olarak tarihe adını yazdırdı.
Dahlmeier'in 29.4 saniye ardından bitiş çizgisine gelen Slovak Anastasiya Kuzmina, 2010 Vancouver'ın ardından bir kez daha kadınlar 10 kilometre takipte gümüş madalyanın sahibi oldu. Fransız biatlet Bescond ise kariyerinin ilk olimpiyat madalyasını elde etti.
Madalya avcıları
Karate 1 A Serisi müsabakalarına katılan Türk sporcular, ikişer altın ve gümüş ile 5 bronz madalya kazandı. 82 ülkeden 1354 karatecinin katıldığı turnuvada, kadınlar kumitede Tuba Yakan ve Merve Çoban şampiyonluğa ulaştı. Yine kumitede 50 kiloda Büşra Tosun ve erkeklerde Şahin Güler Spor Kulübü adına ferdi olarak İspanya'da mücadele eden Muhammet Ali Yılmaz kürsünün ikinci basamağına çıktı.
Kadınlar kumite 50 kiloda Umay Uygur, erkekler kumite 60 kiloda Aykut Kaya, 84 kiloda Uğur Aktaş ve +84 kiloda Enes Erkan ile Emre Vefa Göktaş, Gökay İlgezdi ve Kutluhan Duran'dan oluşan Erkek Kata Milli Takımı da bronz madalyanın sahibi oldu.
Hamza ile Ömer piste çıkıyor

Güney Kore'nin PyeongChang kentinde düzenlenen 2018 Kış Olimpiyatları'nda iki sporcumuz bugün elemelerde mücadele edecek. Kayaklı koşuda Hamza Dursun ve Ömer Ayçiçek bugün TSİ ile 12.05'te Bireysel Sürat Eleme yarışında mücadele edecekler. Final yarışı ise TSİ ile 14.25'te başlayacak. Öte yandan önceki gün alp disiplininde piste çıkması beklenen sporcumuz Özlem Çarıkçıoğlu'nun mücadelesi olumsuz hava koşulları nedeniyle perşembe gününe ertelendi.

]
]
]

Kaynak: Skorer

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement