Tarihi Projede Mutlu Son - Son Dakika
Güncel

Tarihi Projede Mutlu Son

Tarihi Projede Mutlu Son

Türkiye tarihinde bir ilk olan köylerin katı atıklarının toplanması projesi İzmir'in 30 ilçesi 597 köyünde hayata geçti.

31.05.2011 16:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bergama'ya teslim edilen 4 çöp kamyonu, 2 vidanjör ve 1042 çöp konteynerı ile toplam 27 Kamyon, 9 Vidanjör ve 7488 konteynerın dağıtımları tamamlandı.

Bergama örnek olacak

Bergama Belediye Meydanında yapılan araç teslim töreninde konuşan Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, tarihi projenin Bergama'yı da kapsamından dolayı duyduğu mutluluğu dile getirirken, "Bergama'ya bağlı 114 köyün çöplerinin toplanmasının yanı sıra evsel atık sularının da toplanması işini yürüteceğiz. Örnek proje yaptığımız katkıyla Bergama Belediyesi olarak biz de örnek belediye olacağız" dedi.

İlklerin kenti İzmir

Bergama Kaymakamı Ahmet Ertan Yücel ise Türkiye'de İzmir'den başka kırsal kesimin, köylerin çöplerini toplayan başka il olmadığına değinerek, "İzmir yine ilklerden birini hayata geçirdi. Yılların eksikliği olan çöplerin toplanması işi bu proje ile düzgün bir şekilde son buluyor. Bu projemiz bütün köylerimize hayırlı olsun" diye konuştu.

Türkiye'de bir ilk

İzmir İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci ise yaptığı konuşmasında Köylerimizde de temiz ve yaşanabilir bir çevre için, Özel idare ve Belediyeler el ele sloganı ile bu projeyi hayata geçirdiklerini ve projenin Türkiye tarihinde bir ilk olduğunun altını çizerek, "Türkiye'de bir ilki başarmanın mutluluğu ve heyecanını yaşıyoruz. Türkiye'de ilk defa bir Özel İdare sorumlu olduğu bütün köylerin evsel atık sularını ve katı atıklarını düzenli olarak toplayacak" dedi.

Cesurca çalışmalar yürütüyoruz

Meclis Başkanı Değirmenci, İl Özel İdaresinin sorumluluklarından bahsederek, "İzmir'in 30 ilçesi 597 köyüne çok önemli hizmetler götürüyoruz. İzmir'in yıllardır kanayan, çözülmeyen sorunlarının üzerine cesaretle gidiyor, çalışmayan arıtma tesislerinin çalıştırılmasını, Türkiye'de ilk defa köylerin evsel katı atıklarının ve sularının düzenli olarak toplanmasını sağlıyoruz" diye konuştu.

Başkan büyük fedakarlık yaptı

Aldıkları meclis kararları ile diğer İl Genel Meclislerine örnek olduklarını vurgulayan İzmir İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, "Bergama'daki köylerin çöplerinin toplanması, fosseptiklerinin temizlenmesi için, Belediye Başkanımızla yaptığımız protokol gereği kendilerine, 5 çöp kamyonu 2 vidanjör ve 1042 çöp konteynerı tahsis edeceğiz. Akaryakıt giderlerini de biz karşılayacağız. Belediye başkanlarımızda araçlara şoför ve işçi koyarak haftada en az bir defa olmak üzere köylerimizin çöplerini düzenli olarak toplayacak. Bergama Belediye Başkanımız böyle büyük bir coğrafyada 114 tane köyün çöpünü toplamayı taahhüt ederek büyük fedakarlık yaptılar. Kendilerine teşekkür ediyorum" dedi.

27 kamyon, 9 vidanjör ve 7488 konteyner dağıtıldı

İzmir İl Genel Meclisi Türkiye'de ilk defa köylerdeki evsel atık suların ve katı atıkların düzenli olarak toplanması için 27 Kamyon, 9 Vidanjör ve 7488 konteyner satın aldığını, belediyelerle protokol imzalanarak araçların kendilerine teslim edildiğini belirten Meclis Başkanı Değirmenci, "Bu çabalarımızın sonucu olarak Türkiye'de ilk defa köylerimizin evsel atık suları ve katı atıklarını düzenli olarak toplamaya başladık. Bu projede yer aldıkları için belediye başkanlarımıza bir kez daha teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum. Çağdaş ve katılımcı bir anlayışla ilimizin değişen ve gelişimine öncülük ederek, doğayı ve çevreyi koruyarak, dünya kenti İzmir'i yaratmak için kendi çapımızda önemli katkılarda bulunmaya devam ediyoruz, edeceğiz. Bu çalışmalarımızı, Atatürk İlke ve Devrimleri doğrultusunda ve Cumhuriyetin 80 yılda yarattığı tüm değerlere sahip çıkarak sürdürüyoruz, sürdüreceğiz" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından çöp kamyonlarının anahtarları Belediye Başkanı Mehmet Gönenç'e teslim edildi.

Bergama'da düzenlenen araç teslim törenine İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci'nin yanı sıra, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Bergama Kaymakamı Ahmet Ertan Yücel, CHP ve AKP İl Genel Meclisi Grup Başkanvekilleri, İl Encümenleri, Meclis Üyeleri ve muhtarlar katıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Tarihi Projede Mutlu Son - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement