Tarsus Cup Itf Future Uluslararası Tenıs Turnuvası İçin Hazırlıklar Sürüyor - Son Dakika
Güncel

Tarsus Cup Itf Future Uluslararası Tenıs Turnuvası İçin Hazırlıklar Sürüyor

Tarsus Cup Itf Future Uluslararası Tenıs Turnuvası İçin Hazırlıklar Sürüyor

Bu Yıl İkincisi Yapılacak Olan Uluslar Arası Tarsus CUP ITF FUTURE Tenis Turnuvası İçin Hazırlıklar Devam Ediyor.

22.02.2011 22:38  Güncelleme: 22:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bu yıl ikincisi yapılacak olan Uluslar arası Tarsus CUP ITF FUTURE Tenis turnuvası için hazırlıklar devam ediyor. Turnuvanın en iyi şekilde geçmesi için işadamlarıyla toplantı yapıldı.

Tarsus Tenis İhtisas Spor Kulübü'nde yapılan toplantıya CHP Mersin milletvekili Ali Oksal, Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, sanayiciler, işadamları ve işletmeciler katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Tarsus Tenis Kulübü Başkanı Ali Cerrahoğlu amaçlarının Tarsus'u ve Tarsus adını tüm dünyaya tanıtmak olduğunu söyledi. Cerrahoğlu, yapılacak olan tenis turnuvası esnasında uygulamaya koyacakları tanıtım ve turizm organizasyonu ile ilgili bilgiler vererek, geçen yıl yapılan organizasyon hakkında slayt eşliğinde açıklamalarda bulundu ve organizasyona destek sağlayan herkese teşekkür etti.

Belediye olarak üzerlerine düşen görevi yaptıklarını söyleyen Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, bu turnuvanın Tarsus'un tanıtımına katkı sağlayacağını söyledi.

Başkan Kocamaz "Turnuvada geçen sene yapılan yerel ve bölgesel tv yayınının yanı sıra bu sene internetten de turnuvayı anında görüntü olarak yansıtabiliriz. Biz yerel yönetim olarak sadece bu turnuvaya değil, Tarsus'a güzellik yaşatacak, Tarsus'u tanıtacak her türlü işin içerisine elimizi değil, gövdemizi koyarak giriyoruz. Maratonla Tarsus bir çığır açmıştı.

Şu anda Tarsus Cup'la da inşallah Tarsus'un tanıtımında tüm dünyada yine bir çığır açacak. Tarsus'un adının güzelliklerle anılmasında etkinlik olarak yerini alacak. Biz istiyoruz ki bu tür etkinlikler sadece belediyenin sadece belli kuruluşların katkısıyla olmasın. Herkes bir şekilde karıca kararınca bu işin içerisinde yer alsın. İşi üstlensin, sahiplensin ve neticede bu etkinlikler kurumsallaşsın. Bu konuda emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

C.H.P Mersin milletvekili Ali Oksal ise, "Bu tesisleri gördükten sonra burayı hazırlayan arkadaşların nasıl özveriyle çalıştığını gerçekten takdir etmemek elde değil. Türkiye'mizin adını dolayısıyla da Tarsus'umuzun adını 22 ayrı ülkede duyurmak son derece önemli bir olay.

Spor insanları kaynaştıran bir araçtır. Ama Tarsus gibi 54 vilayetten büyük bir ilçemizde Türkiye'nin de sahiplenilerek adının duyurulmuş olması çok anlamlıdır. Burada sayın belediye başkanının katkılarını gelmiş geçmiş kaymakamlarımızın katkılarını elbette inkar edemeyiz. Bu tür organizasyonlarda en büyük desteği veren yerel yönetimlerin yanında elbette iş adamlarımızın da katkıları çok önemlidir.

Bu tür alanlarda öne çıkan bir Tarsus'un inşallah il olmasında da büyük katkısı olur diye düşünüyorum. Başarılarınızın devamını diliyorum" ifadesini kullandı.

Turnuvanın en iyi şekilde yapılması için büyük gayret içerisinde olduklarını belirten Kaymakam Orhan Şefik Güldibi "Tarsus sevdalısı arkadaşlarım, Tarsus gerçekten sevdalanılmayacak bir yer değil.

Geldiğimiz günden bu yana gerek insanıyla, gerek doğasıyla, gerek tarihiyle her adımda, her zaman diliminde bizim Tarsus'a olan sevdamız, Tarsus'a olan aşkımız katlanıyor. Ve Tarsus bunu her açıdan fazlasıyla hak ediyor. Tarsus'un en önemli zenginliği insan kaynakları. Her alanda yetişmiş her alanda Tarsus'u en önemli yere getirme çabasında olan Tarsus'u seven Tarsuslu insanlarımız en büyük zenginliğimiz. Bunun için gücümüzü bir araya getireceğiz ve Tarsus zaten bir gerçek bir realite bazıları görmek istemese de Türkiye'de bir Tarsus realitesi var. Sıradan bir ilçe değil tarihi var, coğrafyası var.

Birçok ilçeyle baş edeceği gibi yarın il olduğunda da kafadan ilk ona oynayacak. İller bazında ekonomik manada, turizm manasında, ticari manada ilk ona oynayacak kapasitede bir il olacak. Bizim bunun hazırlığını şimdiden yapmamız lazım. Eğitim alanında yapmamız lazım ki çok iyi eğitim almış gençlerimizin gelecekte sahneye çıkması lazım. Tarım alanında yapmamız lazım ki daha modern tekniklerle üretimi yükseltmemiz lazım. Ticaret ve turizmde altyapı çalışmalarımız devam ediyor.

Dünyada en çok tanınan ülkelere, yerlere baktığımız zaman görüyoruz ki sporda çok ileri noktalara gelmişler ve spor sayesinde tanınmışlar. Kış sporları dediğimizde İsveç ve İsviçre tenis dediğimizde Wimbledon aklımıza geliyor. O zaman kendimizi çok iyi tanıtmalıyız ve tenis sporunda kendimizi ispatlayarak bu turnuvalarla kabiliyetimizi daha da geliştirerek şimdiden adım adım hedefimize kilitlenmemiz gerekiyor" şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Tarsus Cup Itf Future Uluslararası Tenıs Turnuvası İçin Hazırlıklar Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement