Tarsus'ta Belediye Hizmetleri - Son Dakika
Güncel

Tarsus'ta Belediye Hizmetleri

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, belediye projeleriyle ilgili bilgi verdi.

17.03.2016 14:56

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, belediye projeleriyle ilgili bilgi verdi.

Can, Belediye Meclis Salonunda yaptığı konuşmada, amaçlarının projeleri hayata geçirmeden önce ilçedeki bütün kurum ve kuruluşlarla fikir alış verişinde bulunmak ve ortak akılla hareket etmek olduğunu belirterek şöyle devam etti:

"Hepinizin bildiği gibi 11 tane açılış gerçekleştirdik. En son açılışımız Siptilli Pazarını geçen hafta faaliyete geçirdik. Ayrıca yapımı tamamlanan, açılışı yapılmayan hizmetlerimiz var. Bizim iddialı olduğumuz projelerden birisi de Vuslat Meydan Projesi. Şu anda Kleopatra Kapısı arkasında bulunan yazlık ve kışlık düğün salonu, altında halı saha bulunan meydan projesinin keşfi hazır ihaleye çıkma aşamasındayız. Bir diğer iddialı projemiz olan Berdan Nehri projesi keşif aşamasındadır. Bu projenin birinci etabı Merhum Ahmet Okyay Beyin fabrikasından D-400 karayoluna kadar olan alanı kapsamaktadır."

Kentsel dönüşümle ilgili çalışmalara da hız verdiklerini altını çizen Can, ilçenin haritasını çıkararak planı Büyükşehir Belediyesine sunmayı planladıklarını aktardı.

Can, ilçeye yapılacak doğalgaz depolama ünitesinde 5-6 yıllık bir inşaat süresinin olacağını aktardı.

Projelerle çalışacak insan sayısının yaklaşık 3 bin kişiyi bulacağını kaydeden Can, "Rusya krizinden dolayı bu doğalgaz depolama ünitesi önem kazanıyor. Şansa dönüştürmek de bizim elimizde, kazandığımız parayı kazandığımız şehirde harcamamız gerekiyor" dedi.

Toplantıya, Kaymakam Bekir Atmaca, Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Özgür Sanal, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çelenk, Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ruhi Koçak ve meclis üyeleri katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tarsus'ta Belediye Hizmetleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement