Tavşantepe Köprülü Kavşağı, Ulaşımı Kolaylaştıracak - Son Dakika
Güncel

Tavşantepe Köprülü Kavşağı, Ulaşımı Kolaylaştıracak

Tavşantepe köprülü kavşağı sayesinde ilçenin kuzey güney yönündeki ulaşımı artık daha kolay hale gelecek.

05.01.2012 11:32

Kısa süre içerisinde inşaatına başlanacak kavşak çalışması ile yan yollara da bazı trafik düzenlemeleri getirilecek.

Belediye Başkanı Kenan Şahin'in girişimleri ile ilçe birçok önemli kavşağa kavuşuyor. Geçtiğimiz günlerde inşaatına başlanan Esenyalı Köprülü Kavşağı'nın ardından Tavşantepe Köprülü Kavşağı'nın da ihalesi tamamlandı. İlçenin kuzey güney yönündeki ulaşımını daha kolay hale getirecek köprülü kavşağın inşaatına önümüzdeki günlerde başlanacak. Köprülü kavşak çalışması ile yan yollara da bir takım düzenleme getirilecek.

Yan yollar tek yön oluyor

Yürütülen köprülü kavşak çalışmasında en önemli düzenleme yan yollara getiriliyor. Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi kavşağı ile Orta Mahalle arası yan yollar tek yön oluyor. Buna göre, araçlar, E-5 yolunun kuzey yan yolunda İstanbul; güney yan yolunda ise Ankara istikametine doğru hareket edecek.

Dolayoba alt geçidi genişletiliyor

Geniş bir çalışmayı kapsayan projede bir diğer önemli çalışma ise Dolayoba altgeçidinde gerçekleşecek. Altgeçit genişletilerek güney istikametine doğru tek yön olacak. Sahil tarafından gelip kuzey yan yola ya da Dolayoba bölgesine ulaşmak isteyen araçlar, altgeçit yerine artık yeni yapılacak köprülü kavşağı kullanacak.

E-5'e yeni bağlantı noktaları yapılacak

Uygulamayla birlikte gelen değişiklilerde Kaynarca bölgesinde bulunan benzin istasyonu yanındaki E-5 bağlantı yolu da artık tek yön oluyor. Artık bu bağlantı yolu ile sadece E-5 Ankara yönünden gelen araçlar, yan yola bağlanabilecek. Yan yoldan E5'e giriş yapmak isteyenler bu bağlantı yolunu kullanamayacak. Bunun yerine araçlar, Dolayoba bölgesinde açılacak yeni bağlantı yolu ile E5'e bağlanabilecek. İstanbul yönünden gelip Kaynarca'ya bağlanacak araçlar için de düzenlemeler yapıldı. Buna göre, E-5 İstanbul yönünden gelen araçlar, güney yan yola Bölge Hastanesi önündeki yeni bağlantı yolu ile çıkabilecek. Yine güney yan yoldan E-5'e bir bağlantı yolu yapılacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Tavşantepe Köprülü Kavşağı, Ulaşımı Kolaylaştıracak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement