TBMM Personeli, Sandık Başına Gitti - Son Dakika
Politika

TBMM Personeli, Sandık Başına Gitti

Meclis personeli, sandık başına giderek İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu gereğince 6 çalışan temsilcisini seçti.

27.03.2014 12:19

Meclis personeli, İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu gereğince "çalışan temsilcisi" seçti.

TBMM çalışanları, 6 çalışan temsilcisi seçmek için kurulan 8 sandıkta oy kullandı. 18 adayın yarıştığı seçimde, TBMM Genel Sekreteri İrfan Neziroğlu, Genel Sekreter Yardımcıları Muhammed Bozdağ ve Haydar Çiftçi, Meclis bürokratları ve çalışanları oy kullandı.

Adaylara başarılar dileyen ve ilgilerinden dolayı teşekkür eden Neziroğlu, personeli sürecin içine katmaya çalıştıklarını söyledi. Neziroğlu, bunun kurumsallaşması için yaptıkları çalışmalara işaret ederek, "Bir projem, bir önerim var" çalışmasının, bunun bir parçası olduğunu belirtti.

Neziroğlu, çalışanların görüşlerini aldıklarını dile getirerek, "Yönetmelikler hazırlanırken çalışan arkadaşların görüşlerini intranet üzerinden aldık. Yaz aylarında çalıştaylar yapıyoruz, burada da görüşler alıyoruz. Şimdi bir adım daha atacağız. Arkadaşlarımızın takdiriyle 6 arkadaşımız, çalışan temsilcisi olarak seçilecek. Bu bizim işimizi de kolaylaştıracak. Bizim açımızdan da sevindirici birşey olacak. Çalışanlara kapımız her zaman açık. Belki sizler aracılığıyla gelenler olacaktır veya sorunlarını sizlerle paylaşanlar olacaktır. Amacımız kurumumuzu en iyi yerlere taşımak" diye konuştu.

Çalışan temsilcileri, iş sağlığı ve güvenliğiyle ilgili çalışmalara katılacak. Tehlike kaynağının yok edilmesi veya tehlikeden kaynaklanan riskin azaltılması için işverene öneride bulunacak, gerekli önlemlerin alınmasını isteyecek. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika TBMM Personeli, Sandık Başına Gitti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement