Tel Aviv'de Türkiye'nin Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Seçimleri için sandık kuruldu - Son Dakika
Güncel

Tel Aviv'de Türkiye'nin Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Seçimleri için sandık kuruldu

Tel Aviv\'de Türkiye\'nin Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Seçimleri için sandık kuruldu

Tel Aviv'de Türkiye'nin 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Seçimleri için sandık kuruldu. Seçmenler, Tel Aviv Büyükelçiliği'nde kurulan 2 sandıkta oy kullanmaya başladı. Oy verme işlemi saat 21.00'e kadar sürecek. Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçisi Şakir Özkan Torunlar, seçimlerin milletimize ve demokrasimize hayırlı olmasını diledi.

03.05.2023 11:28

TEL İsrail'in başkenti Tel Aviv'de, Türkiye'de 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Seçimleri için sandık kuruldu.

Seçmenler, Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçiliğinde kurulan 2 sandıkta, yerel saatle 09.00'dan itibaren oy kullanmaya başladı.

Oy verme işlemi saat 21.00'e kadar sürecek. Seçmenler, 7 Mayıs akşamına dek kurulan sandıklarda oy kullanabilecek.

Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçisi Şakir Özkan Torunlar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Seçimlerin milletimize demokrasimize hayırlı olmasını diliyoruz. Bugün yurt dışındaki seçmenlerimizin Tel Aviv Büyükelçiliğimizdeki ilk oy kullanma günü. Yasal değişikliklerden sonra yurt dışındaki seçmenlerimiz 6. defa sandığa giderek oy kullanıyorlar. Her seçimde sandığa gitme ve oy kullanma oranları artıyor. Bu da tabii ki demokrasimiz için çok umut verici. Ben de az önce oyumu kullandım. Hayırlara vesile olur inşallah." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tel Aviv'de Türkiye'nin Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Seçimleri için sandık kuruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement