Temurci: "Darülaceze 1 Gün Değil, 365 Gün Ziyaret Edilmesi Gereken Yer" - Son Dakika
Güncel

Temurci: "Darülaceze 1 Gün Değil, 365 Gün Ziyaret Edilmesi Gereken Yer"

Temurci: "Darülaceze 1 Gün Değil, 365 Gün Ziyaret Edilmesi Gereken Yer"

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, “Yaşlılar Haftası” nedeniyle Darülaceze’yi ziyaret etti.

26.03.2015 14:01

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, "Yaşlılar Haftası" nedeniyle Darülaceze'yi ziyaret etti. Temurci, "Burası bir gün değil, 365 gün ziyaret edilmesi gereken bir yer. Burada anılar var" dedi.

Darülaceze'nin erkek ve kadın sakinlerinin bulunduğu blokları tek tek ziyaret eden Temurci, yaşlılarla sohbet etti. Şiir kitabını imzalayarak Temurci'ye hediye eden şair Fahri Kabaağaç adlı Darülaceze sakini ile uzun uzun sohbet eden Temurci, Darülaceze Başkanı Dr. Aylin Çiftçi ile birlikte blokları gezerek yaşlılar evinin tarihçesi hakkında bilgi aldı.Rehabilitasyon merkezindeki yaşlıların el işi çalışmalarını inceledi. Daha sonra kadınların Şark Salonu'nda ağırladığı Temurci, 120 yıl önce inşa edilen Darülaceze'nin sosyal bir müessese olduğunu ve yalnızca 1 gün değil, 365 gün ziyaret edilmesi gereken bir yer olduğunu kaydetti.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Temurci, şunları söyledi: "Bizim inanç kültürümüzde, medeniyet değerlerimizde yaşlılara hürmet ve saygı, Mevla'ya saygı olarak adlediliyor. Böyle bir inancın temsilcileri olarak burada bugün sadece onları ziyaret etmedik. Gönüllerimizi doldurmuş olduk. Onların dualarını almış olduk. Ben gerçekten böyle bir mekanı bizlere emanet eden ve gelecek kuşaklara bir vakıf mantığıyla aktaran akla hürmeti, saygıyı bir borç biliyorum. Abdülhamid'e, onun devamında bu külliyeleri, bu vakfı koruyan herkese çok çok teşekkür ediyorum. ve bu hizmetlerinden dolayı da burada yöneticilik yapan kardeşlerime şükranlarımı ifade ediyorum. Burası bir gün değil 365 gün ziyaret edilmesi gereken bir yer. Burada anılar var, burada güzellikler var. Buradaki insanların hayır duaları var. Burada şiir dinledik, şarkı söyledik, sohbet ettik, umreye giden ablalarımızın ellerini öptük, dua bekledik. Dolayısıyla çok güzel duygularla buradan ayrılıyoruz." - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Temurci: 'Darülaceze 1 Gün Değil, 365 Gün Ziyaret Edilmesi Gereken Yer' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement