Son dakika haberi: Termal kameralarda tespit imkanı azaltılmış kamuflaj projesine TÜBİTAK desteği - Son Dakika
Teknoloji

Son dakika haberi: Termal kameralarda tespit imkanı azaltılmış kamuflaj projesine TÜBİTAK desteği

Son dakika haberi: Termal kameralarda tespit imkanı azaltılmış kamuflaj projesine TÜBİTAK desteği

Son dakika haberi... Ege Üniversitesi Tekstil ve Konfeksiyon Araştırma Uygulama Merkezince (TEKAUM) yürütülen Orta ve Uzun Dalga Kızılötesi Bölgesinde Tespit İmkanı Azaltılmış Askeri Kamuflaj Yapılarının Geliştirilmesi Projesi'nin TÜBİTAK tarafından destekleneceği bildirildi.

11.02.2022 09:43  Güncelleme: 10:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ege Üniversitesi Tekstil ve Konfeksiyon Araştırma Uygulama Merkezince (TEKAUM) yürütülen Orta ve Uzun Dalga Kızılötesi Bölgesinde Tespit İmkanı Azaltılmış Askeri Kamuflaj Yapılarının Geliştirilmesi Projesi'nin TÜBİTAK tarafından destekleneceği bildirildi.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, TEKAUM Müdür Yardımcısı ve Tekstil Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Arif Taner Özgüney, Rektör Prof. Dr. Necdet Budak'ı ziyaret etti.

Ziyarette projeyle ilgili bilgi veren Prof. Dr. Özgüney, askeri alanda görüntüleme sistemlerinden biri olarak kullanılan termal kameralara karşı kamuflaj sağlayan askeri personel kıyafeti geliştirmeyi hedeflediklerini belirtti.

Özgüney, "Bu bağlamda, düşük emistivite değerine sahip, vücut sıcaklığını tekstil yüzeyi içerisine absorblayarak personel güvenliği ve konforunun sağlanabileceği, termal kameralar tarafından tespit imkanı azaltılmış askeri ürünler ortaya çıkarmayı planlıyoruz. Projemiz TÜBİTAK -TEYDEB 1501 Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı kapsamında desteklenmeye uygun bulundu." ifadelerini kullandı.

Rektör Prof. Dr. Budak ise TÜBİTAK'a en fazla proje yapan ve projesi en çok destek gören üniversiteler arasında yer aldıklarını, TEKAUM bünyesinde de ordu ve emniyet mensuplarının giysi ve teçhizatlarına yönelik pek çok çalışma yürütüldüğünü kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Teknoloji Son dakika haberi: Termal kameralarda tespit imkanı azaltılmış kamuflaj projesine TÜBİTAK desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement