Teröristi, "Genotip"Le Örtüşen Bulgular Yakalattı - Son Dakika
Güncel

Teröristi, "Genotip"Le Örtüşen Bulgular Yakalattı

Gazi Mahallesi'nde, 2 kişinin hayatını kaybettiği, 1 kişinin de yaralandığı silahlı saldırıyı gerçekleştiren zanlılardan biri olduğu "genotip"le örtüşen bulgularla tespit edilen terör örgütü DHKP/C üyesi, Yunanistan'a kaçmaya çalışırken gözaltına alındı.

14.10.2015 15:11

HALİL DEMİR - Gazi Mahallesi'nde, 2 kişinin hayatını kaybettiği, 1 kişinin de yaralandığı silahlı saldırıyı gerçekleştiren zanlılardan biri olduğu "genotip"le örtüşen bulgularla tespit edilen terör örgütü DHKP/C üyesi, Yunanistan'a kaçmaya çalışırken gözaltına alındı.

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 23 Şubat'ta Gazi Mahallesi'nde yaşanan ve Mehmet Emin Akgül ile Murat Çelik'in öldürüldüğü, Mustafa Ürek'in ise yaralandığı silahlı saldırıyı, yüzleri maskeli terör örgütü DHKP/C üyesi bir grubun gerçekleştirdiğini belirledi.

Ekipler, olayın aydınlatılmasına ilişkin yürütülen çalışma sonucunda, 24 Şubat'ta bir adrese operasyon düzenledi. Operasyonda, olayda kullanıldığı belirlenen ve bir saz çantası içerisine saklanmış 5 pompalı tüfek, 1 tabanca ve plastik eldivenler bulundu.

Silahlar, eldivenler ve saz çantası üzerinde yapılan incelemelerde, farklı kişilere ait biyolojik bulgular tespit edildi. Kriminal laboratuvarda genotipleri çıkarılan bulgular, kayıt altındaki genotiplerle eşleşmedi.

Hastanedeki kan örneği örtüştü

Araştırmalarını sürdüren ekipler, Sultangazi'de 27 Eylül'deki silahlı kavgada yaralanan ve hastanede tedavi edilen terör örgütü DHKP/C üyesi Yasin C'den alınan kan örneğinin genotiple örtüştüğünü tespit etti.

Şüphelinin, tedavisinin ardından taburcu edildiğini ve İzmir'e gittiğini belirleyen İstanbul polisi, İzmir Emniyet Müdürlüğüne bilgi verdi.

Zanlı dün, Yunanistan'a kaçmaya çalışırken İzmir'de gözaltına alındı. İstanbul'a getirilen şüphelinin emniyetteki işlemleri sürüyor.

Bu arada, 23 Şubat'ta saldırının olduğu yerdeki kovanlarda DNA örnekleri bulunan terör örgütü DHKP/C üyesi Haydar D. ile Çağdaş A. da düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınmış ve çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Teröristi, 'Genotip'Le Örtüşen Bulgular Yakalattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement