"The Pıano"Nun Muziklerini Yapan Mıchael Nyman İstanbul'a Geliyor - Son Dakika
Güncel

"The Pıano"Nun Muziklerini Yapan Mıchael Nyman İstanbul'a Geliyor

"The Pıano"Nun Muziklerini Yapan Mıchael Nyman İstanbul\'a Geliyor

Avea, geleneksel ve moderni, yerel ve küreseli harmanlayan usta isimleri, "Avea Sıra Dışı Müzik Konserleri" kapsamında müzikseverlerle buluşturmaya devam ediyor.

07.12.2012 09:46

Avea, geleneksel ve moderni, yerel ve küreseli harmanlayan usta isimleri, "Avea Sıra Dışı Müzik Konserleri" kapsamında müzikseverlerle buluşturmaya devam ediyor. Kasım ayında Dünyaca ünlü İran asıllı grup "NİYAZ'ı ağırlayan Avea Sıra Dışı Müzik Konserleri serisi, bu kez İngiltere'nin en yenilikçi ve tanınmış bestecilerinden dünyaca ünlü Michael Nyman'ı konuk ediyor. Tüm dünyada "The Piano" filmine yazdığı müziklerle efsaneleşen Michael Nyman'ın konseri 14 Aralık 2012 tarihinde gerçekleşecek.

Besteci, piyanist, müzikolog, yazar, yapımcı, senarist ve şef olarak zihinlere adını kazıyan Michael Nyman, çok yönlü yaratıcı müzik anlayışı ile müzikseverler ile buluşmaya hazırlanıyor. Müzik eleştirmeniyken "minimalizm'in adını koyan, daha sonra beste yapmaya başlayan ve yaptığı film müzikleriyle, adını koyduğu akımın temsilcisi olan Michael Nyman'ın yaptığı müzik "tutuculuğa karşı bir duruş' olarak değerlendiriliyor. Bunun yanı sıra, yapıtları opera, yaylı dörtlüleri, film müzikleri ve orchestra konçertolarından oluşuyor.

Michael Nyman, Jane Campion'un 1993 tarihli ve soundtrack albüm satışı 3 milyona ulaşan "The Piano' filminin müziklerinin yanı sıra, sinema severlerin de yakından tanıdığı Peter Greenaway, Jane Campion, Volker Schlöndorff,Neil Jordan ve Michael Winterbottom gibi ünlü yönetmenlerin filmleri için yaptığı müziklerle de tanınıyor. Nyman, 2011 yılında, Grosvenor House'da düzenlenen Ivor Novello Klasik müzik ödülüne layık görüldü ve İngiltere'nin gelmiş geçmiş en büyük bestecileri arasındaki yerini almış oldu.

Avea Sıra Dışı Müzik Konserleri kapsamında gerçekleşecek olan Michael Nyman konseri Vaye İletişim organizasyonu ile İstanbul Kongre Merkezi, Harbiye Oditoryum'unda gerçekleşecek. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel 'The Pıano'Nun Muziklerini Yapan Mıchael Nyman İstanbul'a Geliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement