Tika'dan Romanya'daki Türk ve Tatar Tarihi Araştırmaları Kürsüsüne Destek - Son Dakika
Güncel

Tika'dan Romanya'daki Türk ve Tatar Tarihi Araştırmaları Kürsüsüne Destek

(AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) desteğiyle Romanya Köstence'deki Ovidius Üniversitesi bünyesindeki Türk ve Tatar Tarihi Araştırmaları Kürsüsü tadilatı yapılarak yenilendi.

17.11.2017 11:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BÜKREŞ - (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) desteğiyle Romanya Köstence'deki Ovidius Üniversitesi bünyesindeki Türk ve Tatar Tarihi Araştırmaları Kürsüsü tadilatı yapılarak yenilendi.

Kürsünün açılışı dolayısıyla düzenlenen törene, Türkiye'nin Köstence Başkonsolosu Uygar Sertel, TİKA Bükreş Program Koordinatörü Hacı Ahmet Daştan, üniversitenin Rektörü Prof. Dr. Sorin Raguna, akademisyen ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Başkonsolos Sertel, üniversiteye ve TİKA'ya faaliyetlerinden dolayı teşekkür ederek, Romanya ile Türkiye'nin stratejik ortaklığının altını çizdi.

Rektör Raguna da TİKA ile yaptıkları iş birliğinin hem üniversitelerine hem de Türk-Romen dostluğuna oldukça önemli katkılar sunduğunu belirterek, TİKA'ya ve Türkiye'ye verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.

TİKA Koordinatörü Daştan da eğitimin her alanında Romanya'da proje yaptıklarını,Türk-Rumen dostluğunu bir adım öteye götürmek için çaba sarf ettiklerini belirtti.

Konuşmaların ardından tadilatı yapılarak yenilenen Türk ve Tatar Tarihi Araştırmaları Kürsüsü açıldı. Öte yandan, TİKA'nın desteğiyle Türkiye-Romanya matematik laboratuvarı ve kütüphanesi ile Prof Dr. Cahit Arf Kütüphanesine de malzeme ve donanım desteği sağlandı. Matematik laboratuvarı ve kütüphanesine de 646 uluslararası akademik eser desteği sağlandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tika'dan Romanya'daki Türk ve Tatar Tarihi Araştırmaları Kürsüsüne Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement