TİKA Gürcistan'da Yaşayan Karapapak Türklerine Sahip Çıkıyor - Son Dakika
Güncel

TİKA Gürcistan'da Yaşayan Karapapak Türklerine Sahip Çıkıyor

TİKA Gürcistan\'da Yaşayan Karapapak Türklerine Sahip Çıkıyor

TİKA, Gürcistan'ın Borçalı bölgesinde yaşayan Karapapak Türklerine yönelik gerçekleştirdiği projelerle soydaşlarımıza sahip çıkıyor.

09.07.2015 10:25  Güncelleme: 11:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Gürcistan'ın Borçalı Bölgesi'nde yaşayan Karapapak Türklerine yönelik gerçekleştirdiği projelerle soydaşlarımıza sahip çıkıyor.

Gürcistan'da gerçekleştirdiği önemli projelere faaliyetlerine devam eden TİKA, Gürcistan'ın Borçalı Bölgesi'nde yaşayan Karapapak Türklerine yönelik gerçekleştirdiği projelerle soydaşlarımıza sahip çıkıyor. Bu kapsamda Gürcistan'da Karapapak Türklerinin ata yurdu Borçalıbögesinde TİKA tarafından iftar programı düzenlendi.

İftar sofrası TİKA tarafından tadilatı gerçekleştirilen Kösali Medresesi'nin avlusunda gerçekleşti. Karapapak Türklerinin önde gelen temsilcilerinin de katıldığı iftar yöre halkı tarafından büyük ilgi gördü. Karapapak Türkleri Aksakallılar Derneği Başkanı Derviş Osman, bizim burada kendimizi güvende hissetmemiz vebaşımız dik bir şekilde yürümemiz Türkiye'nin gücüne, istikrarına ve büyümesine bağlıdır ifadelerine kullandı. Konuşmasının devamında Türkiye'ye ve TİKA'ya yardımlarından dolayı teşekkürlerini iletti.

TİKA Tiflis Koordinatörü Mustafa Korkmaz iseyaptığı konuşmada TİKA'nın faaliyet yürüttüğü ülkelerde soydaş ve akraba toplulukları yalnız bırakmadığını belirtti. Konuşmasının devamında TİKA'nın Karapapak Türklerine yönelik başta su ve eğitim projelerine ağırlık verdiğini belirtti. Ermenistan tarafından Borçalı bölgesine gelen suyun kesildiğini ve TİKA'nın hemen harekete geçerek açtığı su kuyularıyla 2 köyün su sorununu çözdüğünü kaydetti.

Halen devam eden su projelerinin olduğunu belirten Korkmaz, bölgenin su sorununun TİKA'nın açtığı su kuyularıyla ortadan kaldırılacağını belirtti. Eğitim alanında özellikle var olan okulların tadilat ve tefrişatına yönelik projelere ağırlık verildiğini vurgulayan Korkmaz, halihazırda 3 okulun tadilatının TİKA tarafından devam ettirildiğini ve önümüzdeki eğitim döneminin açılışına kadar okulların Karapapak Türklerine teslim edileceğini ifade etti. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel TİKA Gürcistan'da Yaşayan Karapapak Türklerine Sahip Çıkıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement