Times: Türk Ordusu Kargaşayı Fırsat Bilip Harekete Geçti - Son Dakika
Dünya

Times: Türk Ordusu Kargaşayı Fırsat Bilip Harekete Geçti

Times: Türk Ordusu Kargaşayı Fırsat Bilip Harekete Geçti

Times gazetesi, Türk ordusunun Başbakan Erdoğan'ın içinde bulunduğu kargaşayı fırsat bilip tartışmalı davaların yeniden açılmasını istediğini yazdı.

03.01.2014 10:03  Güncelleme: 10:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, askeri davaları yeniden açması için "baskı altında" olduğu öne sürülüyor. Times gazetesi, "Türk ordusunun Başbakan Erdoğan'ın içinde bulunduğu kargaşayı fırsat bilip yüzlerce ordu mensubunun hapse atılmasıyla sonlanan tartışmalı davaların yeniden açılmasını istediği" yorumunu yaptı.

"ERDOĞAN, DAHA DA BASKI ALTINA ALINDI"

İngiliz gazetesi, BBCTürkçe tarafından yansıtılan haberinde Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunan " Genelkurmay Başkanlığı'nın "derin devlet' davalarında sunulan kanıtların sahte olduğunu iddia ettiğini" belirterek şöyle devam ediyor:

"Bu adım, hali hazırda devletin üst seviyelerinde yolsuzluk yapıldığı iddialarıyla boğuşan ve yargı makamları içindeki gruplarla açıklıkla kavgalı olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı daha da baskı altına aldı."

Gazete, Ergenekon ve Balyoz davaları için "Türklere ve dünyaya Türkiye'nin geçmişinden uzaklaştığını ve artık orduya minnettar olmadığını kanıtlamakta büyük rol oynadı" sözlerini kullandıktan sonra şunları da yazdı:

"Ama orduya karşı açılan davalarda öncülük ettiği iddia edilen güçlü İslamcı Gülen hareketiyle Erdoğan'ın arasının açılmasıyla Başbakan'ın destekçileri ve muhalefet davaların yeniden açılması yönünde baskı uyguluyor."

"AKP HÜKÜMETİ DAVALARI OLDUKÇA DESTEKLEMİŞ, ŞİKAYETLERE KULAK TIKANMIŞTI"

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un da serbest bırakılması için başvuruda bulunduğu söylendiğine, ana muhalefet partisinin de tüm davaların yeniden görülmesini istediğine dikkat çekilen haberde şu görüşler de dile getirildi:

"Erdoğan ve Gülen hareketinin mantık evliliği sırasında AKP hükümeti davaları oldukça desteklemişti. Aralarında Erdoğan'ın da bulunduğu yetkililer davaları savunmuş ve belgelerin sahte olduğunu yönünde şikayet eden muhaliflere kulak tıkamıştı.

Ama Erdoğan şimdi kendini yargıyla ihtilafa düşmüş halde bulurken 'derin devlet' davalarının yeniden gözden geçirilmesini memnuniyetle karşılayabilir."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya Times: Türk Ordusu Kargaşayı Fırsat Bilip Harekete Geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • ORDUMUZDAN SİZE NE?: EY! BATI, SİZE BİR SÖZÜM VAR! ULAN ORDUMUZDAN SİZE NE? SİZİN FİKİRLERİNİZ HAVA CIVA,SİZ KİMSİNİZ ULAN! BİZİ İYİ TANIYIN BİZİ, BİZLER OSMANLI'NIN TORUNUYUZ! BİZ TAHAKKUMU ALT ÜST EDEN MİLLETİZ,SİZE TARİHİ ANLATMADIMI DEDELERİNİZ, OSMANLI İMPARATORLUĞUNU DUYMADINIZ MI ''OTTOMAN EMPİRE'' DUYUN! DESTUR!!! YIKILIN GİDİN KARŞIMIZDAN..!! 43 13 Yanıtla
  • MURAT ARIK: AMERİKANIN BU ÜLKEYİ MAHVETMESİ AP AÇIK İÇİMİZE NİFAK SOKMADA ÜSTÜNE YOK GELİN HEP BİRLİKTE DEVLETİMİZE SAHİP ÇIKMA ZAMANIDIR DIŞTAN GELEN MÜDAHALELERE BOYUN BÜKMEYECEĞİZ TAYYİP ERDOĞAN ALLAHIN İZNİ İLE BAŞIMIZDA OLDUĞU SÜRECE HİÇ KORKUMUZ ENDİŞEMİZ YOK SAYIN BAŞBAKANIM ALLAH SENİ BAŞIMIZDAN EKSİK ETMESİN ALLAH DÜŞMANLARA FIRSAT VERMESİN 33 14 Yanıtla
    tubiba: KONYALI yorma kendini at gözlüğü olayını çoktan aştılar direkt at kafası bunlar anlamıyorlar... kömür, küçük altın, yardım oldukça böyle çok konuşurlar sende uyuz olursun kardeşim zorlama kendini.... 0 0
  • YAŞASIN: ÇANAKKALEDE DESTAN YAZDIK,BURDA DA DESTAN YAZACAĞIZ İNŞALLAH.SİZ SİLAH KULLANMADAN BU ÜLKEYİ NASI AKILLA SÖMÜRDÜYSENİZ BİZDE AYNI AKILLA DİRENECEĞİZ.YAŞASIN TÜRKİYE VE BAŞBAKANIMIZ. 23 23 Yanıtla
  • tenekeci: Abdullah öcalanın serbest bırakılması için bir yol olmasın..göreceğiz 17 21 Yanıtla

Advertisement