Tkdk Hisarcık'ta Girişimcileri Bilgilendirdi - Son Dakika
Güncel

Tkdk Hisarcık'ta Girişimcileri Bilgilendirdi

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Kütahya İl Koordinatörlüğü, Hisarcık ilçesinde IPARD II programı 3. Başvuru çağrı dönemiyle ilgili bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

09.01.2018 13:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Kütahya İl Koordinatörlüğü, Hisarcık ilçesinde IPARD II programı 3. Başvuru çağrı dönemiyle ilgili bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Kaymakam Tuncay Karataş, Dumlupınar Üniversitesi Hisarcık Meslek Yüksekokulu amfisindeki toplantıda yaptığı konuşmada, devlet olarak vatandaşların artık 'köyde iş yok, iş olmadığı için, bizler şehre gidip yeni bir hayat kurmak zorundayız' demelerini istemedikleri için kırsal bölgelerin kalkınması amacıyla her türlü desteğin verildiğini söyledi.

Köylerin ve tarım arazilerinin işlenmesinin Türkiye için önemli olduğuna işaret eden Karataş, şöyle konuştu:

"Köylerde de bir şeyler yapılmasını istiyoruz. Gerçekten bu kırsal kalkınma destekleri hayati öneme sahip. Yani devlet elini taşın altına koyuyor ve köylerde yaşayan vatandaşlarımıza yüzde 40–50 oranlarında hibe vererek, 'bir şeyler yapın' diyor. Vatandaşlarımızdan tek istediğimiz şey, biraz cesaret, biraz da 'ne yapabiliriz, nasıl girişimci olabiliriz' diye kafa yormaları. Türkiye'de gerçekten girişimci insanlara ihtiyacımız var."

TKDK Kütahya İl Koordinatörlüğü İletişim Uzmanı Yasir Eriş de kurum olarak Kütahya'da 2012 yılından beri faaliyet gösterdiklerini belirterek."Bugüne kadar IPARD 1 programı kapsamında Kütahya'da 495 projeye hibe desteği verdik. Yapılan yatırım tutarı yaklaşık 120 milyon lira oldu. Bizim verdiğimiz hibe destekleri ise 65 milyon lira." ifadelerini kullandı.

Toplantıda yapılan sunumda, IPARD 2 programı üçüncü başvuru çağrı ilanı kapsamında kabul edilecek başvuruların süt hayvancılığı, et hayvancılığı, kanatlı et yetiştiriciliği, tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği, mantar, sera, arıcılık, kırsal turizm ve rekreasyon faaliyetleri, kültür balıkçılığı, makine parkları ve yenilebilir enerji alanında faaliyet gösterecek yatırımcılara yüzde 40'tan yüzde 70'e varan hibe fırsatı sunacağını belirtildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tkdk Hisarcık'ta Girişimcileri Bilgilendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement