Toç Bir-Sen Genel Başkanı Kaya Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Toç Bir-Sen Genel Başkanı Kaya Açıklaması

Memur-Sen'e bağlı Tarım Orman Çalışanları Birliği Sendikası (Toç Bir-Sen) Genel Başkanı Günay Kaya, Tarımsal Yayımı Geliştirme Projesi (Tar-Gel) uygulamasından bir an önce vazgeçilerek tarım sektörüne 10 bin genç mühendis ve veteriner hekimin yeniden kazandırılmasını istedi.

09.04.2015 14:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Memur-Sen'e bağlı Tarım Orman Çalışanları Birliği Sendikası (Toç Bir-Sen) Genel Başkanı Günay Kaya, Tarımsal Yayımı Geliştirme Projesi (Tar-Gel) uygulamasından bir an önce vazgeçilerek tarım sektörüne 10 bin genç mühendis ve veteriner hekimin yeniden kazandırılmasını istedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı önünde toplanan sendika üyesi grup adına basın açıklaması yapan Kaya, Tar-Gel faaliyetlerinin, çalışan 10 bin civarında mühendis ve veteriner hekim açısından sorun haline gelmeye başladığını savundu.

Yaklaşık 10 bin Tar-Gel çalışanının köylere ve kırsala mahkum edildiğini öne süren Kaya, uzun süredir yaşandığı iddia edilen bu sorunun artık ortadan kaldırılmasını talep ettiklerini vurguladı.

Kaya, "Bakanlık yönetiminden, ivedi olarak 18. yüzyıl dayatmasını çağrıştıran Tar-Gel uygulamasından bir an evvel vazgeçilerek tarım sektörümüze 10 bin genç mühendis ve veteriner hekimimizin yeniden kazandırılmasını istiyoruz. Köylerde, kırsalda çalışmaya asla karşı değiliz ancak çalışma barışı ve adaleti olsun. Bakanlığın hak etmediği, devletin resmi rakamlarına giren bu kötü gidişe bir son verin" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Toç Bir-Sen Genel Başkanı Kaya Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement