Tokat'ın 5 Büyük İlçesine Yeni Hastane - Son Dakika
Yerel

Tokat'ın 5 Büyük İlçesine Yeni Hastane

Tokat\'ın 5 Büyük İlçesine Yeni Hastane

Tokat Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Erkan, ilçelerde hastane binalarının yenilenmesi için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

21.12.2012 13:46  Güncelleme: 13:42

Tokat Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Opr. Dr. Arslan Erkan, kent merkezinde olduğu gibi ilçelerde de hastane binalarının yenilenmesi için çalışmaların devam ettiğini kaydetti.

Tokat'ın Niksar, Reşadiye, Zile, Turhal ve Erbaa ilçelerinde yapılan hastane yatırımları ile ilgili bilgi veren Erkan, yarım kalan Niksar Devlet Hastanesi inşaatı ikmal ihalesinin TOKİ Başkanlığınca yapıldığını kaydetti.

İhalenin sözleşme aşamasında olduğunu belirten Erkan, "Niksar Devlet Hastanesi inşaatı sözleşmesi gerçekleştiğinde kaldığı yerden devam edecek. 2014 yılında inşaat çalışmaları bitirilmesi planlanıyor. Zile ilçesinde 100 yataklı hastane inşaatında belli bir aşamaya gelindi. Oranında bitiş tarihi 2014 yılı mart ayı. Turhal Devlet Hastanesi için bir arsa planlaması yapılmış. Arsa tahsisinden sonra projelendirme için ihaleye çıkılması konusunda girişimde bulunacağız. Reşadiye Devlet Hastanesi mevcut yerinde belediyenin park yerinden eklenerek genişletilmiş arsa üzerinde inşaatı yapılacak. İhale aşamasında projesi hazır. Erbaa Devlet Hastanesi için ise arsa arayışı devam ediyor. Yer bulunduğunda hastane planlamasına geçilecek" dedi.

Tokat'ın Niksar ilçesine yapılması planlanan 120 yataklı devlet hastanesi inşaatı çalışmaları 1 Ağustos 2011'de başlarken, yüklenici firmanın ekonomik sorunları nedeni ile TOKİ Başkanlığı 28 Ağustos 2012 tarihi itibarıyla firmanın sözleşmesini feshetmişti. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tokat'ın 5 Büyük İlçesine Yeni Hastane - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement