Tokat'ta "Tanıtımda Medyanın Rolü" Paneli - Son Dakika
Güncel

Tokat'ta "Tanıtımda Medyanın Rolü" Paneli

Tokat\'ta "Tanıtımda Medyanın Rolü" Paneli

Gaziosmanpaşa Üniversitesi Zile Dinçerler Turizm İşletmeciliği Otelcilik Yüksek Okulunda "Tanıtımda Medyanın Rolü" konulu panel düzenlendi.

20.04.2013 12:25

Gaziosmanpaşa Üniversitesi Zile Dinçerler Turizm İşletmeciliği Otelcilik Yüksek Okulunda "Tanıtımda Medyanın Rolü" konulu panel düzenlendi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdür Vekili İbrahim Yazar'ın yönetiminde düzenlenen panelde; İhlas Medya Grup Başkanı Nuri Elibol, araştırmacı-yazar Bekir Altındal ve gazeteci-yazar Dr. Rüştü Bozkurt önemli konulara parmak bastı. Panelde, medyanın tanıtımda etkin kullanımı, hedef kitlenin ve mecraların seçimi konularında dikkat edilmesi gereken hususlarda ayrıntılı bilgiler ve örneklere yer verildi. İbrahim Yazar, bir bölgeyi, bir destinasyonu tanıtmak için öncelikle neyin tanıtılması gerektiği fikrini ortaya koymak gerektiğini ifade ederek, "Zile pekmezi sizi tanıtır mı? Evet çünkü orijinaldir. Zile'ye özgüdür ve tamamen burayı anlatır. Zaten bir unsuru tanıtmak ve öne çıkarmak istiyorsanız size özgü olanı, bu özgünlüğün farkını anlatmalısınız ve tanıtmalısınız. Tanıtımda en önemli unsur, farkındalık oluşturan faktörün duyurulmasıdır. Benzerini vurgulamanın hiçbir faydası olmaz. Tanıtımda esas amaç budur. Bizler öncelikle Türkiye'nin misafirperverliğini, samimiyetini ve sıcaklığını vurguluyoruz. Dünyanın hiçbir ülkesinde bu yok. Tanıtacağımız ürünün özelliklerini belirleme aşamasından sonra, bu farkındalığı hangi mecralar aracılığı ile hedef kitleye sunacağımıza karar vermeliyiz. Burada önemli olan, doğru hedef kitleye ulaşan mecraların seçimdeki hassasiyettir. Bu tanıtımı nerede yapacağımıza, yurt içinde mi yoksa yurt dışında mı yapacağımıza net karar vereceğiz. Eğer mecra ve yer seçiminde doğru karar verdiysek bu sizlere etkin bir geri dönüş sağlayacaktır" dedi.

İhlas Medya Grup Başkanı Nuri Elibol ise tanıtımda medyanın önemine değinerek, "Eğer bir bölgede ağır sanayi ve diğer üretim unsurları yeterli değilse turizm o bölge için önemli bir fırsat haline dönüştürülebilir. Bizim bünyemizde Türkiye'nin en büyük haber ajansı bulunmakta. Bütün ulusal basın yerel haberlerle beslenmektedir. Öncelikle bölgemizi yerel haberde tanıtmaya gayret etmelisiniz. Bu tür çalışmaları yaparken medyayı etkin kullanmak, resmi kurumlardan çok, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşlarının görevidir. Medya bu durumda daha istekli olacaktır diye düşünüyorum. Tokat'ın da Zile'nin de bugüne kadar yeterince tanıtıldığını düşünmüyorum. İnsan gördüğünü yazar" diye konuştu.

Yoğun katılımın olduğu panele; Tokat Valisi Mustafa Taşkesen, Zile Belediye Başkanı Lütfi Vidinel, GOÜ Rektörü Prof Dr. Mustafa Şahin, Zile Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Berberoğlu, işadamları ve öğrenciler katıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdür Vekili İbrahim Yazar, panel sonunda bölgede tek coğrafi işareti bulunan Zile pekmezi üreticisi Orhan Özkaleli'yi fabrikasında ziyaret etti. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tokat'ta 'Tanıtımda Medyanın Rolü' Paneli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement