Tokat Yamaç Paraşütçüleri, Turhal Semalarını Renklendirdi - Son Dakika
Güncel

Tokat Yamaç Paraşütçüleri, Turhal Semalarını Renklendirdi

Yamaç paraşütçüleri, Turhal semalarını renklendirdiTOKAT'ın Turhal İlçesi'nde bu yıl dördüncüsü düzenlenen uluslararası 'Cross Country Yamaç Paraşütü Uzun Mesafe Yarışması' ikinci gününde gökyüzünde renkli görüntülere sahne oldu.

13.05.2017 17:55

Yamaç paraşütçüleri, Turhal semalarını renklendirdi

TOKAT'ın Turhal İlçesi'nde bu yıl dördüncüsü düzenlenen uluslararası 'Cross Country Yamaç Paraşütü Uzun Mesafe Yarışması' ikinci gününde gökyüzünde renkli görüntülere sahne oldu.

Turhal İlçesi'ne bağlı Şenyurt Beldesi'nde bin 200 metre yükseklikte bulunan Mercimek Tepesi'nde düzenlenen ve 9 ülkeden 100 sporcu katıldığı yarışmanın ikinci gününde peş peşe havalanan onlarca paraşüt, gökyüzünde renkli görüntüler oluşturdu. Bazı sporcular rüzgarın etkisi ile kalkışta zor anlar yaşadı.

Turhal Havcılık Kulübü Başkanı Mustafa Başdemir, "Geçen seneki yarışmalarımızda 60 kilometre mesafemiz vardı. Bu seneki mesafemiz 89 kilometreye çıktı. Geçen yılın rekorunu kırdık. Bu yarışmada 70 kilometrenin üzerine çıkan 40 tane pilotumuz var. Turhal Mercimek Tepesi'nden çıkıyorlar. Tokat, Niksar, Erbaa ve Reşadiye hattında pilotlarımız giriş yapıyorlar. Bizler için katılımın çok olması değil, kaliteli sporcuların katılması önemli. Şu anda Türkiye rekortmenimiz ve milli takımdan 7 sporcumuz katıldı. Bu yarışmada sporcuların aldıkları puanlar kendi hanelerine yazılıyor. Yıl sonunda ise milli takım seçmelerinde aldıkları puanlar etken oluyor" dedi.

Yarışma sonuçları pazar günü yapılacak olan törenle açıklanarak derece alanlara ödülleri verilecek.

Tokat Yamaç Paraşütçüleri, Turhal Semalarını Renklendirdi
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tokat Yamaç Paraşütçüleri, Turhal Semalarını Renklendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement