Topkapı Sarayı'nda Baklava Günü - Son Dakika
Güncel

Topkapı Sarayı'nda Baklava Günü

Topkapı Sarayı Müzesi’nde "Geleneksel Muayede (Bayramlaşma) Töreni ve Baklava Alayı" müze personeli ve sabahın ilk saatlerinde müzeye gelen ziyaretçilerin katılımıyla yapıldı Törene ilk gelen bin kişiye, baklava ve şerbet ikram edildi

12.08.2013 19:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Topkapı Sarayı Müzesi'nde, "Geleneksel Muayede (Bayramlaşma) Töreni ve Baklava Alayı", müze personeli ve sabahın ilk saatlerinde müzeye gelen ziyaretçilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Müze Başkanı Doç. Dr. Haluk Dursun, Muayede Töreni ve Baklava Alayı öncesinde, Babüssaade önünde katılımcılara "Saray'a hizmet etmenin" esas olduğunu vurgulayan bir konuşma yaptı.

Konuşmasında Topkapı Sarayı'nın her köşesinde sembolizm olduğunu ve ayrıca Saray'ın güç ve hakimiyet sembolü çınarlar ile ahireti simgeleyen servileri arasındaki "cennet bahçelerinde", suyun akıtılmasının çok önemli olduğunu söyleyen Dursun, Saray'ın bir diğer özelliğinin de halkı doyurmak ve ikram etmek olduğunu vurguladı.

Babüssaade önünde sayısız bayramlaşma töreni yapıldığını, "kökü mazide olan ati" anlayışı ile bu geleneğin canlandırıldığını söyleyen Haluk Dursun, her milletten ziyaretçilere, derin saray kültürünü, çeşitli etkinliklerle tanıtmak istediklerini söyledi.

Baklava Alayına dünyanın farklı bölgelerindeki birçok ülkeden, müzeyi ziyarete gelen turistler de katıldı. Turistler, kendilerine ikram edilen Topkapı Sarayı Konyalı Restoran'ın cevizli baklavası ile saray şerbetinden tadarken, Topkapı Sarayı'nda böyle bir günü yaşamaktan duydukları memnuniyeti belirttiler. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Topkapı Sarayı'nda Baklava Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement