"Torunların Buluşması" Projesi - Son Dakika
Güncel

"Torunların Buluşması" Projesi

Balkanlardaki şehit ve gazi torunları ramazanda Türkiye'de buluşacak

27.06.2013 15:11

Çanakkale Savaşı'na katılıp şehit olan veya gazi olarak evlerine dönen Balkan coğrafyası insanlarının torunları ramazanda Türkiye'de buluşacak.

İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof Dr. Hamit Er'in koordinatörlüğünde 12-13 Temmuz'da gerçekleştirilecek proje kapsamında İstanbul'da bir araya gelecek olan şehit ve gazi torunları, daha sonra Çanakkale Yarımadası'na giderek dedelerinin savaştığı toprakları ziyaret edip, birlikte iftar yapacak.

Projeyle ilgili bilgilendirme amaçlı Gümülcine'yi ziyaret eden Prof. Er, Türk milletinin, Çanakkale Savaşı'na asker gönderen tüm milletlere minnettar olduğunu belirterek, Türkiye'nin, bu minnettarlığını her fırsatta dile getirdiğini ve karşılığını ödemeye gayret ettiğini söyledi.

Prof. Er, Türkiye'nin bu milletleri her zaman kardeş bildiğini, bunlara karşı sevgi ve muhabbet beslediğini ifade ederek, "Bu muhabbetimizi devam ettirmekteyiz. Bu kapsamda 1915'te hep birlikte omuz omuza savaşan ve şehit olan dedelerimizin torunlarını el ele buluşturmak ve kucaklaştırmak istiyoruz" dedi.

"Torunların Buluşması" adı altında başlatılan projeye Batı Trakya'nın da dahil olduğunu belirterek, buluşmaya katılacakların ulaşım ve konaklama masraflarının koordinasyon komitesi tarafından karşılanacağını belirten Er, bölgedeki şehit ve gazi torunlarının katılım için Gümülcine ve İskeçe'deki azınlık temsilcileriyle irtibata geçmelerini istedi. - Gümülcine

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Torunların Buluşması' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement