Toyota, Hidrojen Yakıt Teknolojisini Otobüslerde de Kullanıyor - Son Dakika
Güncel

Toyota, Hidrojen Yakıt Teknolojisini Otobüslerde de Kullanıyor

Yakıt deposunun dolumu yaklaşık 10 dakika süren otobüsün, klima gibi elektronik aksamları işlevselken 150 kilometre yol katedebiliyor.

16.01.2015 19:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Toyota, Mirai adını verdiği hidrojen yakıt hücreli otomobilin ardından, geliştirdiği bu teknolojiyi şimdi de otobüslerde kullanmaya başladı.

Toyota'dan yapılan açıklamaya göre, Toyota'nın Hino ile birlikte ürettiği hidrojen yakıt hücreli otobüsler Japonya'da Toyota City-Oiden hattında test amaçlı kullanılıyor. Toyota otobüsün yakıt hücresi sistemini, Hino ise hibrit teknolojisine sahip otobüsün şasi dahil olmak üzere karoseri üretimini üstlendi. Yeni yakıt hücreli otobüste sekiz 480 litrelik yüksek basınçlı hidrojen tankı, iki yakıt hücresi ünitesi ve iki motor yer alıyor. Çevreyi kirletmeyen otobüsün en önemli özelliklerinden biri de acil durumlarda binalara veya tesislere elektrik sağlayabiliyor olması.

Toyota ve Hino tarafından üretilen hidrojen yakıt hücreli otobüsün testleri halka açık yollarda sürecek. Gerçekleşecek testler sonucunda fizibilitesi yapılacak ve verimliliği ölçümlenecek. Toplanan veriler Ar-Ge çalışmalarına katkı sağlayacak. Bununla birlikte yakıt deposunun dolumu yaklaşık 10 dakika süren otobüsün, klima gibi elektronik aksamları işlevselken 150 kilometre yol kat edebiliyor. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Toyota, Hidrojen Yakıt Teknolojisini Otobüslerde de Kullanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement