Toyota, Sadece Bir Ön Koltuğu Bulunan Elektrikli Konsept Aracını Tanıttı - Son Dakika
Teknoloji

Toyota, Sadece Bir Ön Koltuğu Bulunan Elektrikli Konsept Aracını Tanıttı

Toyota, Sadece Bir Ön Koltuğu Bulunan Elektrikli Konsept Aracını Tanıttı

Toyota, Şanghay Auto Show'da alışılmadık bir elektrikli konsept araç tanıttı. Tek ön koltuğu bulunan araç daha önceden benzeri görülmemiş tasarımıyla dikkat çekiyor.

21.04.2019 15:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Toyota, bu yıl Şanghay Auto Show'a hibrit ve tam elektrikli araçlarını getirdi. Toyota'nın paylaştığı bir yazıya göre Rhombus adındaki araç, 1990'dan sonra doğan tüketiciler hedeflenerek düşünülmüş bataryalı bir elektrikli araç konsepti. Bu araç, şirketin Çin'deki araştırma ve geliştirme tesisi TMEC tarafından geliştirildi.

Araç yan taraflarda ön ve arka koltuklara geçmenizi sağlayan geniş bir kapıyla alışılmadık bir tasarıma sahip. Ancak aracın en göze çarpan yanı bu değil. Tipik iki koltuğun aksine önde bir adet döner koltuğu ve arkada iki koltuğuyla araç, kullanıcılara küçük bir lobi sunuyor.

Toyota, Sadece Bir Ön Koltuğu Bulunan Elektrikli Konsept Aracını Tanıttı

Toyota önümüzdeki beş ya da altı yıl içinde dünya çapında 10'dan fazla bataryalı elektrikli araç modelleri çıkarmayı planladığını açıkladı. Toyota'nın bu modeller için 2030'a kadar elektrikli hâle getirilmiş 5,5 milyon araç satış hedefi var.

Şanghay'da ilk gösterimini yapan C-HR ve IZOA bataryalı elektrikli araç modelleri Çin'de, Japon kaynaklı araba üreticisinin markası adı altında bu tarzda satışa sunulan ilk araçlar olacak. Satışların önümüzdeki yıl başlaması bekleniyor.

Kaynak: WebTekno

Son Dakika Teknoloji Toyota, Sadece Bir Ön Koltuğu Bulunan Elektrikli Konsept Aracını Tanıttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement