13. Filmekimi Trabzon'da - Son Dakika
Güncel

13. Filmekimi Trabzon'da

13. Filmekimi Trabzon\'da

İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı tarafından 13. sü gerçekleştirilen Filmekimi, bu yılın Altın Lale ödüllü filmi Ben O Değilim'in Trabzon'daki gösterimiyle sona erdi.

31.10.2014 18:48  Güncelleme: 19:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı (İKSV) tarafından 13'üncüsü gerçekleştirilen Filmekimi, bu yılın Altın Lale ödüllü filmi Ben O Değilim'in Trabzon'daki gösterimiyle sona erdi. Filmin Trabzonlu yönetmeni Tayfun Pirselimoğlu, 'En anlamlı durağım Trabzonö dedi.

33. İstanbul Film Festivali Altın Lale Ulusal Yarışması'nda En İyi Film seçilen Ben O Değilim, İKSV tarafından düzenlenen Filmekimi kapsamında Trabzon'da gösterildi. Ekim ayı boyunca İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Diyarbakır ve Şanlıurfa'da bir çok festivalde ödül alan filmleri sinemaseverlerle buluşturan Filmekimi'nin Anadolu turu Trabzon'da sona erdi.

Trabzonlu olması nedeniyle Ben O Değilim filminin memleketindeki gösterimine katılan yönetmen Tayfun Pirselimoğlu, 'Çok heyecanlıyım. Hikayeler yazıyorum, biraz absürd şeyler. Fakat hiçbir hikayede çocukluğumu geçirdiğim sinemanın küçültülmüş balkonunda kendi filmimin oynayacağına ve benim de burada bulunacağıma dair tasavvurum olmamıştı. Bu durum benim hikayelerimden bile absürd bir an. Burada olmaktan son derece mutluyum. Memleketime kendi filmimle gelmiş olmaktan dolayı da çok gururluyum. 'Ben O Değilim' benim 5'inci filmim. Bundan önce üçleme yapmıştım. Kimlik değiştirme benim takıntılı olduğum bir konu ve bu film de bu konu üzerine. Çok ödüller alıyor, çok dolaşıyor, tabii ben de dolaşıyorum ama en anlamlı durağım Trabzonö dedi.

Filmden önce hayranlarına imza veren Pirselimoğlu, gösterimin ardından da Trabzonlu sinemaseverlerin sorularını yanıtladı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 13. Filmekimi Trabzon'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tokat'ta meydana gelen depremde Muhsin Yazıcıoğlu Cami'nin dışında hasar oluştu
    22:13 Tokat'ta meydana gelen depremde Muhsin Yazıcıoğlu Cami'nin dışında hasar oluştu

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depremde Sivas'ın Şarkışla ilçesindeki Muhsin Yazıcıoğlu Cami'nin dışında bulunan mermer bloklarda hasar meydana geldi. Şarkışla Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada, depremin ilçede hissedildiği ancak herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadığı belirtildi. Cami yapısında herhangi bir hasar oluşmadığı ve depremden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerinin iletilmesi gerektiği ifade edildi.

  • Depremzede yaşlı kadın korku dolu anları anlattı
    22:11 Depremzede yaşlı kadın korku dolu anları anlattı

    Tokat'ta meydana gelen depremden kaçarken yaralanan yaşlı kadın, yaşadığı korku dolu anları anlattı. Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremde, Nazile Yeşilkaya ocakta madımak yemeği yaparken üstüne betondan tuğlalar düştüğünü ve bayıldığını ifade etti.


Advertisement