Trabzon Tezgahlarda Hamsi Bolluğu Fiyatları Düşürdü - Son Dakika
Ekonomi

Trabzon Tezgahlarda Hamsi Bolluğu Fiyatları Düşürdü

Trabzon'da, denizlerde av yasağının sona ermesiyle birlikte tezgahlarda balık bolluğu yaşanıyor.

21.11.2018 10:47

Trabzon'da, denizlerde av yasağının sona ermesiyle birlikte tezgahlarda balık bolluğu yaşanıyor. Palamut sezonu bereketli geçen Karadeniz'de, deniz suyunun soğumasıyla birlikte balıkçıların ağlarına bol miktarda hamsi takılmaya başladı. Geçen hafta tezgahlarda, 7 buçuk ila 15 lira arasında satılan hamsinin fiyatı, avlanmada yaşanan bolluk nedeniyle 5 liraya kadar düştü. Kardeniz'de, 1 Eylül itibariyle başlayan denizlerde av sezonu sürüyor. Son 10 yılın en bereketli palamut sezonunu geçiren bölgede, havaların soğumasıyla birlikte, hamsi de gün yüzüne çıkmaya başladı. Geçen hafta tezgaha düşen ilk yerli hamsilerin ardından bu hafta da, denizden bol çıkan hamsi, hem balıkçıların hem de vatandaşların yüzünü güldürdü. Tezgahlarda, ilk hafta içerisinde, 7 buçuk ila 15 lira arasında satılan hamsinin fiyatı, avlanmada yaşanan verim nedeniyle 5 liraya kadar indi. Balıkçılar, ilerleyen günlerde hamsi bolluğunun devam edeceğini, fiyatların da 3 liraya kadar düşebileceğini söyledi.

'3 LİRAYI DA GÖRECEK'

Verimli bir sezon yaşandığını hatırlatan ve herkesin sabırlı olması gerektiğini ifade eden balıkçı Hami Çolak, hamsi fiyatlarının düşeceğini belirtti. Çolak, 'Herkes beklesin, sabırlı olsun, hamsi fiyatları düşecek. Biz bu gün 5 liraya satıyoruz, inşallah 3 lirayı da görecek. Şu an havalar güzel, hava düzeldiği zaman, denizde fırtına olmadığı zaman hamsi bol geliyor. Halkın yüzü gülüyor, bizim yüzümüz gülüyorö dedi.

'FİYATLARDA ŞU AN DÜŞÜŞ VAR'

Balıkçı Yakup Bektaşoğlu da, deniz suyunun soğudukça hamsinin de daha bol olacağını işaret ederek 'Şu anda hamsimiz çok güzel geliyor, iridir, tazedir. Geçen haftaya oranla şu anda fiyatta bir düşüş var. 10 lira, 12 buçuk lira arasında oluyor, bazı ince hamsiler var 7 buçuk lira oluyor. Vatandaş gönül rahatlığıyla yiyebilir. Deniz soğuyor, deniz soğuyunca hamsi daha da bol olur, kar yağınca, yağmur yağınca inanın karaya bile vurabilir öyle bir bolluk var diye konuşu.

'İYİ HAMSİYE İYİ, KÖTÜ HAMSİYE KÖTÜ PARA'

Hamsi almak için balık pazarına gelen Reşat Reis ise, hamsinin tam mevsimi olmamasına rağmen bol olduğunu dile getirerek, 'Geçen haftaya göre nispeten iyi, hamsiye göre fiyat da değişiyor. İyi hamsiye iyi para, kötü hamsiye kötü para. Şu anda tam mevsimi olmamasına rağmen hamside bolluk var diyerek hamsinin bolca avlanması temennisinde bulundu.

Trabzon Tezgahlarda Hamsi Bolluğu Fiyatları Düşürdü
Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Trabzon Tezgahlarda Hamsi Bolluğu Fiyatları Düşürdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement