Transfer Döneminin Rekortmen Kulübü Juventus Oldu - Son Dakika
Spor

Transfer Döneminin Rekortmen Kulübü Juventus Oldu

İtalyan ekibi Juventus, 256 milyon euro para harcayarak transfer döneminin en rekortmen kulübü oldu.

02.09.2018 13:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2018-19 yaz transfer sezonu tamamlanırken, dünyada en çok para harcayan kulüpler belli oldu.

Geçtiğimiz sezonlarda Real Madrid, Paris Saint Germani gibi takımların kırdığı transfer rekorlarının başında bu sene İtalyan ekibi Juventus yer aldı.

JUVENTUS'TAN TRANSFERE 256 MİLYON EURO

Bu sezonun flaş transferini gerçekleştiren Juventus, Cristiano Ronaldo için Real Madrid'e 117 milyon euro ödedi. İtalya ekibi, Valenci'dan Joao Cancelo'ya 40 milyon euro, eski futbolcusu Bonicci için 35 milyon euro ödedi. Bu üç futbolcu dışında, siyah-beyazlı takıma katılan Mattia Perin için 12 milyon euro, Andrea Favilli için 7,5 milyon euro, Giangiacomo Magnani için de 5 milyon euro bonservis bedeli ödedi. Torino ekibi, bunların yanı sıra Liverpool'dan Türk asıllı futbolcu Emre Can'ı da bonservis bedeli ödemeden kadrosuna kattı.

PSG'DEN SAVUNMAYA 51 MİLYON EUROLUK YATIRIM

Ödediği büyük bonservis bedelleriyle Avrupa'da uzun zamandır ilk sırada olan Paris Saint Germain, bu sezon geçen oyunculara yatırım yaptı.

PSG, ilk olarak Schalke 04'ün 21 yaşındaki stoperi Thilo Kehrer'i 37 milyon euroya kadrosuna kattı. Kaleyi, Juventus ile sözleşmesi sona eren Buffon'a emanet eden Fransız ekibi, transferin son günlerinde Bayern Münih'ten Bernat'ı 14 milyon euro karşılığında kadrosuna kattı. PSG, son olarak ise Stoke City'den Eric Maxim Choupo-Moting transfer etti.

LIVERPOOL'DA ÖDENEN BONSERVİS 182.2 MİLYON EURO

Liverpool'un bu sezon yaptığı en pahalı transfer Roma'dan kadrosuna kattığı Alisson oldu. Brezilyalı kaleci için İtalyan ekibine 62,5 milyon euro bonservis bedeli ödendi. Geçen sezon devre arasında anlaşmaya varılan ancak sezon sonunda kadroya katılan Naby Keita için, RB Leipzig'e ödenen bonservis bedeli ise 60 milyon euro oldu. Fabinho için Monaco'ya 45 milyon euro, Xherdan Shaqiri 14,7 milyon euro bonservis bedeli ödedi. Bu transferlerle birlikte İngiliz ekibi, toplamda 182 milyon 200 bin euro bonservis bedeli verdi.

Transfer Döneminin Rekortmen Kulübü Juventus Oldu

Son Dakika Spor Transfer Döneminin Rekortmen Kulübü Juventus Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement