Transit Yolcu Sayısındaki Artış Havalimanı Otelinin Doluluk Oranını Uçurdu - Son Dakika
Ekonomi

Transit Yolcu Sayısındaki Artış Havalimanı Otelinin Doluluk Oranını Uçurdu

Transit Yolcu Sayısındaki Artış Havalimanı Otelinin Doluluk Oranını Uçurdu

Atatürk Havalimanı'nda transit yolcu sayısındaki artış TAV Airport Hotel'in doluluk oranını yüzde 125'lere çıkardı.

16.12.2011 13:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Atatürk Havalimanı'nda transit yolcu sayısındaki artış TAV Airport Hotel'in doluluk oranını yüzde 125'lere çıkardı. Türkiye'nin ilk havalimanı oteli olarak 2004 yılında hizmete giren otelde özellikle transit yolcuların saatlik oda kiralamasıyla aynı oda günde birden fazla satılabiliyor.

TAV Airport Hotel Müdürü Taniyel Ceylan, diğer otellerle aralarındaki en büyük farkın bu olduğu belirterek, 'Otelin hava ve kara olmak üzere iki tarafı var. Hava tarafında klasik oteller gibi haftalık veya 3-4 günlük konaklamalara çok sık rastlanmaz. Saatlik satış yapılır ve aynı odayı günde 3-4 kez satabiliyoruz" dedi.

Otellerinin iki bölümden oluşması nedeniyle Türkiye'de ilk ve tek olduklarının altını çizen Taniyel Ceylan, hava tarafında bulunan odaların saatlik satılmasıyla doluluk oranın yüzde 125'lere kadar çıktığını ifade etti. Toplam oda sayısının 131 olduğunu söyleyen Ceylan, otelle ilgili olarak şu bilgileri verdi:

"Toplam 131 odamız var. Bunun 85 odası kara tarafında 46 odası hava tarafındadır. Hava tarafındaki odalarımız uçuş kartını alan ve pasaporttan geçen yolcuların yararlanabileceği ya da transit yolcuların yararlanabileceği taraftır Hava tarafındaki odalarımızı saat dilimlerine göre ayırmış vaziyetteyiz. Saatlik olarak satmaktayız. Saat dilimlerimiz 0-3 saat, 6-9 saat, 9-15 ve 24 saat olarak. Hava tarafındaki odalarımızda daha çok transit yolcular kalıyor.

Kara tarafında ise normal bir satış sunuyoruz. Otel odalarımız yolcuların ihtiyaç ve konforlarına göre dizayn edilmiştir. Aileler için connection odalarımız mevcut. Engelli yolcular için özel odalarımız var. sigara içilen ve içilmeyen odalarımız var. Suit odalarımız var. Odalarımızda ayrıca uçuş bilgi ekranı var."

Taniyel Ceylan, otelde bugüne kadar Arjantinli futbol yıldızı Maradona, İrlandalı şarkıcı Chris de Burg, film yıldızı Kevin Costner, Arnavut asıllı ABD'li komedyen ve aktör James Belushi, ABD'li dans grubu Pussycat Dolls ve Gana Kralı gibi ünlü isimleri de ağırladıklarını söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Transit Yolcu Sayısındaki Artış Havalimanı Otelinin Doluluk Oranını Uçurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement