TRAŞSIZ AĞRISIZ SAÇ EKİMİ - Son Dakika
Advertorial

TRAŞSIZ AĞRISIZ SAÇ EKİMİ

TRAŞSIZ AĞRISIZ SAÇ EKİMİ

Genetik faktörler, stres, yaşlanma, hormonal bozukluklar ya da yanlış beslenme gibi birçok olumsuz faktör saç dökülmesine sebep olabilir.

23.01.2018 09:16  Güncelleme: 09:23
İlandır

Saç dökülmesi problemi yaşayan kişiler, sosyal hayatlarında özgüven eksikliği hissedebilirler. Bu noktadaişlemi, kişiye kendisini iyi hissettirecek sonuçlar ortaya koymaktadır.

Günümüzde farklı teknikleri bulunan saç ekimi uygulamasında son dönemde en çok tercih edilen yöntemler arasında traşsız ağrısız saç ekimi bulunmaktadır. Kanama ve şişliğin en düşük düzeyde kaldığı bu yöntemler sayesinde hasta, acı çekmeden operasyon geçirmenin avantajını yaşayabilir.

CİLDE YALNIZCA SİLİKON BAŞLIK TEMAS EDİYOR

Pekinasıl yapılır? Ağrısız saç ekimi işleminde, iğnesiz özel anestezi cihazları sayesinde hastanın ağrı duymadan saç ektirebilmesi sağlanır. Operasyon sırasında iğnesiz anestezi cihazları, anestezi sağlayan maddeleri basınçla püskürterek gözenekler aracılığıyla cilt altına ulaşmasına hizmet eder. Cilde yalnızca silikon başlığın dokunduğu bu özel cihazlar sayesinde anestezi sağlayan maddelerin cilt katmanlarında enjektör iğnesinden daha geniş bir alana yayılması ve böylece ağrının ortadan kalkması sağlanır.

DOKUYA SAYGILI SAÇ KÖKÜ ALIMI

Traşsız saç ekiminde ise, çoklu saç köklerini parçalamadan alabilme yeteneğine sahip olan düşük devirli mikromotorlar ile ense bölgesinden saç kökleri alınır. Saçlar kazınmadan traşsız yapılabilen bu uygulama ile "dokuya saygılı" saç kökü alımı gerçekleştirilmektedir.

SAFİR PERKUTAN TEKNİĞİ KULLANILIYOR

Traşsız işlemi esnasında kullanılan cihazlar eş zamanlı olarak saç köklerinin ekileceği alanları açarken bu alanlara saç köklerinin yerleştirilmesini de sağlar. Uygulama sırasında saç köklerinin var olan saç telleri korunarak ekilmesi ve tek aşamada cilt altına itilmesi ile hem ekilen hem de mevcut olan saç tellerine zarar verme olasılığı büyük oranda düşürülmektedir. Traşsız saç ekimi işleminde gerçek safir iğneli özel cihazlar ile uygulanan Safir Perkutan Tekniği ile kombine edilebilen tek aşamalı traşsız saç ekimi uygulanmaktadır. Safir Perkutan Tekniği'nde gerçek safir iğneli cihazlar sayesinde dokular sağlıklı kalırken çok düşük düzeyde yara izi oluşmaktadır.

SAÇLAR 3. AYDAN İTİBAREN ÇIKMAYA BAŞLAR

Yaklaşık 5 ila 8 saat süren saç ekimi işleminden sonra hastaya bir gün süreyle dinlenme önerilir. Hasta kısa sürede sosyal hayatına devam edebilir. İşlem esnasında ekilen saçlar, 3. aydan itibaren çıkmaya başlar. 1 yılın sonunda saçların tamamı çıkar ve hasta istediği görüntüye kavuşmuş olur.

SAÇA EN DOĞRU AÇI VERİLİR

Ağrısız traşsız saç ekiminde Safir Perkutan Tekniği kullanılarak saçlara doğru açılar verilir. Doğal sonuçların elde edildiği bu sistemle, kanama ve şişlik en düşük düzeye taşınırken iyileşme oldukça hızlı olur.

Tek seansta 5500 adete varan greft (çoklu saç kökü) ekimi yapılan Safir Perkütan Tekniği'nde yaklaşık 12 bin ila 12 bin 500 adet saç kökü elde edilir.

UZMAN YAKLAŞIM, PROFESYONEL SONUÇ

Kaliteli sonuçlara ulaşmak ve acı çekmeden istediği görüntüyü yakalamak amacıyla saç ekimi işlemi yaptırmak isteyen hastalar, günümüzde kendilerine uygun bir saç ekim merkezi arayışına girmektedir. Bu noktada saç ekim merkezlerinde plastik cerrahi uzmanı, dermatoloji uzmanı ve anesteziyoloji uzmanlarının değerlendirmesinin ardından saç ekimi işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Son Dakika Advertorial TRAŞSIZ AĞRISIZ SAÇ EKİMİ - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement