"Trt 6'yı İdeolojik Bir Kanal Olarak Kabul Etmiyoruz" - Son Dakika
Politika

"Trt 6'yı İdeolojik Bir Kanal Olarak Kabul Etmiyoruz"

"Trt 6\'yı İdeolojik Bir Kanal Olarak Kabul Etmiyoruz"

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Biz, TRT 6'yı ideolojik bir kanal olarak kabul etmiyoruz."

28.02.2012 00:31

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Biz, TRT 6'yı ideolojik bir kanal olarak kabul etmiyoruz. Biz, TRT 6'yı, bu ülkenin tertemiz evlatlarının rahatlıkla izleyebileceği, bize ait ne varsa, değerlerimiz adına neyi kucaklıyorsak, onun anlatıldığı, söylendiği bir kanal olarak düşünüyoruz" dedi.

TRT 6 için Ahmed-i Hani'nin Mem u Zin eserinden uyarlanan "Siya Mem u Zin" adlı dizinin galası Rixos Otel'de yapıldı.

Galaya, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, RTÜK Başkanı Davut Dursun, Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Üyesi Salih Melek, dizi ekibi ve diğer davetliler katıldı.

Arınç, dizinin gösterimi öncesinde yaptığı konuşmada, yasaklanmış bir dilden, yasaklanmış bir eserden bugün TRT 6'da çok değerli bir sanatçı kadrosuyla oluşturulan aslına sadık kalınarak yapılan "Siya Mem u Zin" dizisinin hep birlikte izleneceğini belirtti.

Bunun Türkiye'nin demokratikleşmesi, özgürlüklerin giderek genişlemesi, büyümesi ve güçlenmesi anlamına geldiğini ifade eden Arınç, "En azından bugünlerde, 28 Şubat'ın ne ifade ettiğini anlamaya çalışan insanların Mem u Zin'in TRT 6'da aslına uygun olarak yayınlanmasıyla, hangi noktaya gelindiğini de görmesi gerek" dedi.

Arınç, özgürlüklerden ve halkın kültürüne sahip çıkılmasından yana olduklarını vurguladı.

TRT 6'nın, 24 saat yayın yapan bir aile kanalı olduğunu ifade eden Arınç, TRT 6'nın yayına başladığı 3 yıl içinde çok şeyler yapmaya çalıştıklarını kaydetti.

Arınç, "Ama sanıyorum ki bu 3 senenin en güzel, adeta bir gerdanlık gibi duran eseri bugün hep beraber izlemeye başlayacağımız Mem u Zin'dir. Bu gerçekten bir şaheser" dedi.

TRT 6'nın başarılarının "Siya Mem u Zin" ile devam ettiğini belirten Arınç, şunları kaydetti:

"Bir iddiamız var. Biz, TRT 6'yı ideolojik bir kanal olarak kabul etmiyoruz. Biz, TRT 6'yı, bu ülkenin tertemiz evlatlarının rahatlıkla izleyebileceği, bize ait ne varsa, değerlerimiz adına neyi kucaklıyorsak, onun anlatıldığı, söylendiği bir kanal olarak düşünüyoruz. Dikkat ederseniz, güzel dizilerimiz var, aynı zamanda dini sohbetler var, aynı zamanda eğlence programlarımız, seviyeli tartışma programlarımız var, aynı zamanda ekonomi var, bilim var. Bu kanal, 7'den 70'e herkesin kendini rahatlıkla ifade edebileceği bir kanal olarak faaliyetlerine devam ediyor"

-"Diyarbakır'da yüzde 50'ye varan izlenme oranı"-

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin ise "Siya Mem u Zin" tarzı bir diziyi TRT 6 için ilk kez yaptıklarını bildirdi.

Şahin, dizide, konunun bugüne uyarlanarak, biraz tasavvufi, saf bir aşkı bugünün insanına aktarmayı amaçladıklarını anlatarak, bu tarz projelere TRT'nin imza atacağını belirtti.

TRT 6'nın Diyarbakır'da yüzde 50'ye varan bir izlenme oranı yakaladığını aktaran Şahin, bunun kendileri için gurur kaynağı olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından dizinin ilk bölümü TRT 6 ile eş zamanlı olarak, Türkçe altyazı eşliğinde izlendi.

Törene katılan bakanlar dizi ekibiyle fotoğraf çektirdi ve ayak üstü bir süre sohbet etti.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker ve Maliye Bakanı Şimşek, dizinin seyrinin ardından TRT 6 muhabirlerinin diziyi nasıl bulduklarına ilişkin Kürtçe sorularını Kürtçe yanıtladı.

Daha önce galada olacağı duyurulan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ise galaya katılmadı. - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Politika 'Trt 6'yı İdeolojik Bir Kanal Olarak Kabul Etmiyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement