Trump, ABD'nin DSÖ'ye sağladığı fonları askıya alacaklarını duyurdu - Son Dakika
Güncel

Trump, ABD'nin DSÖ'ye sağladığı fonları askıya alacaklarını duyurdu

ABD Başkanı Trump, koronavirüs pandemisinde bu haftanın çok acı verici olacağını söyleyerek, Dünya Sağlık Örgütü'nü eleştirdi. Trump, örgütün ABD'nin Çin'e yönelik seyahat yasağına karşı çıktığını anımsattı ve DSÖ'yü bazı çağrıları yapmakta geç kalmakla suçladı. Başkan Trump, "DSÖ'ye sağladığımız fonları büyük oranda askıya alacağız" dedi.

08.04.2020 01:30  Güncelleme: 14:18

ABD Başkanı Donald Trump, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında "Çin yanlısı davranmakla" suçladığı Dünya Sağlık Örgütüne (DSÖ) verdikleri fonları askıya alacaklarını duyurdu.

Trump, Kovid-19 ile Mücadele Görev Gücü'nün Beyaz Saray'da düzenlediği günlük basın toplantısında konuştu.

"BU HAFTA ÇOK ACI VERİCİ OLACAK"

Konuşmasına, "Bu hafta çok acı verici olacak, bir canavara karşı savaşıyoruz." ifadeleriyle başlayan Trump, virüs ile her cephede savaştıklarını kaydetti.

DSÖ'nün Kovid-19 salgınında bazı çağrıları yapmakta geç kaldığını belirten Trump, örgütün ABD'nin Çin'e yönelik seyahat yasağına da karşı çıktığını anımsattı.

"DSÖ'YE SAĞLADIĞIMIZ FONLARI ASKIYA ALACAĞIZ"

Trump, DSÖ'nün "Çin odaklı" çalıştığını belirterek "DSÖ'nün işleyişine bir bakacağız. Ancak DSÖ'ye sağladığımız fonları büyük oranda askıya alacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Trump, ABD\'nin DSÖ\'ye sağladığı fonları askıya alacaklarını duyurdu
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Trump, ABD'nin DSÖ'ye sağladığı fonları askıya alacaklarını duyurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement