Tü'de"Tıpta Biyomedikal, Mühendislikte Biyoloji" Konferansı Düzenlendi - Son Dakika
Teknoloji

Tü'de"Tıpta Biyomedikal, Mühendislikte Biyoloji" Konferansı Düzenlendi

Trakya Üniversitesinde (TÜ) "Tıpta biyomedikal, mühendislikte biyoloji" konulu konferans düzenlendi.

14.04.2018 10:44

Trakya Üniversitesinde (TÜ) "Tıpta biyomedikal, mühendislikte biyoloji" konulu konferans düzenlendi.

TÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, TÜ Rektörü Porf. Dr. Erhan Tabakoğlu, Türkan Sabancı Kültür Merkezi'ndeki konferansın açılışında yaptığı konuşmada, bilimin ve teknolojinin hızla ilerlediğini belirtti.

Sağlık sektöründe da hızlı bir gelişim olduğunu aktaran Tabakoğlu, şunları kaydetti:

"Değişen teknolojiye ve ürün gelişimine ayak uydurabilmek ile sağlık alanındaki yenilikleri yakalayabilmek adına düzenlenen bu tür etkinliklere öğrencilerimizin öncülük etmesi bizler için ayrıca sevindiricidir. Üniversitemiz bünyesinde öğrencilerimiz tarafından gerçekleştirilen etkinlikler bizleri gururlandırmakta ve heyecanlandırmaktadır. Buna ilaveten öğrenciler eliyle düzenlenen etkinliklerin öğrencilere daha hızlı ulaştığı ve yoğun katılım oluşmasını sağladığı düşüncesindeyiz. Bu duygu ve düşüncelerle öğrenci etkinliklerini önemsediğimizi ve etkinliklerin sayısının artırılması için gerekli gayreti gösterdiğimizi bilmenizi isterim. Öğrencilerimize gereken her türlü desteği göstermeye hazırız. Konferansın düzenlenmesinde emeği geçen IEEE Trakya Öğrenci Topluluğumuza, sevgili öğrencilerimize ve değerli katılımcılarımıza teşekkürlerimi sunarım."

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nevzat Alkan da gerek dünyada gerekse Türkiye'de biyomühendislik uygulamalarının adli tıbba yansımaları hakkında bilgi verdi.

Philips Nükleer Tıp Onkoloji Sistemleri Ürün Müdürü Güneş Yavuz da "Mühendislikte Biyoloji" konusunda bir sunum yaptı.

TÜ Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Sezer Ulukaya da biyomedikal mühendisliğin sağlık alanında ilham veren uygulamaları olduğunu belirterek, "Bugün, henüz birinci yılını tamamlamamış olmasına karşın kısa bir zaman içerisinde sağladıkları başarılı koordinasyon sayesinde farkındalık yaratan Trakya IEEE Öğrenci Topluluğu tarafından düzenlenen konferans, biyomedikal mühendisliği, biyomühendislik ve biyoloji-mühendislik kavramları arasındaki ilişkiyi ortaya koymak ve sağlık sektöründe mühendislik çözümlerinin geldiği nokta hakkında bilgi sahibi olmak için son derece önemlidir." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Teknoloji Tü'de'Tıpta Biyomedikal, Mühendislikte Biyoloji' Konferansı Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement