Tüm zamanların Jane Birkin'i - Son Dakika
Güncel

Tüm zamanların Jane Birkin'i

Tüm zamanların Jane Birkin\'i

Jane Birkin, ünlü Fransız müzisyen Serge Gainsbourg ile "Je t'aime... moi non plus" adlı şarkıyı seslendirdi.

16.10.2012 16:23  Güncelleme: 16:18

İlk kez 1966 yılında Antonioni'nin kült filmi "Blow Up"ta sahne alarak sinema kariyerine adım atan Jane Birkin, 1969 yılında "Slogan" adlı filmin setinde tanıştığı ve aşık olduğu ünlü Fransız müzisyen Serge Gainsbourg ile "Je t'aime... moi non plus" adlı şarkıyı seslendirdi. Şarkının sözleri ve Jane Birkin'in vokalleri bu parçanın birçok ülkede yasaklanmasına neden olurken single dünya çapında büyük bir başarı elde etti.

1973 yılında ilk albümü "Di Doo Dah" için Serge Gainsbourg ile çalışmalara başlayan Birkin, 1975'te Serge Gainsbourg'un ilk filmi "Je t'aime...... moi non plus" ile en iyi kadın sanatçı dalında Cesar Ödülünü de kazandı. 1992'de Victoires de la Musique ödülleri kapsamında Yılın Kadın Sanatçısı seçilen Jane Birkin, 2001'de İngiliz Kraliyet Nişanı ve daha sonra da Fransa Cumhuriyet Nişanına layık görüldü.

Bryan Ferry, Brian M olko, Franz Ferdinand, Manu Chao, Brett Anderson, Françoise Hardy, Beck ve Beth Gibbons gibi çok önemli müzisyenlerle birlikte çalışan sanatçı, şimdiye kadar 14 stüdyo albümü ve altı adet canlı konser albümü kaydetti.

Jane Birkin dinleyicilerini yalnızca şarkı söyleyerek değil, tüm yaşam enerjisi ile büyüleyen bir yıldız. Her zaman zarif, 70'lerinde de adeta bir genç kız…

Universal Music beş farklı başlıkta CD ve bir LP ile herkesi Jane Birkin'in zarafetine davet ediyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Tüm zamanların Jane Birkin'i - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement