Tunceli Emep, Referandumda "Hayır" Diyeceğini Açıkladı - Son Dakika
Güncel

Tunceli Emep, Referandumda "Hayır" Diyeceğini Açıkladı

Emek Partisi Tunceli İl Başkanlığı, Anayasa oylaması için yapılacak referandumda parti olarak "Hayır" diyeceklerini açıkladı.

08.02.2017 15:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Emek Partisi Tunceli İl Başkanlığı, Anayasa oylaması için yapılacak referandumda parti olarak "Hayır" diyeceklerini açıkladı.

Emek Partisi Tunceli İl Başkanlığı'nda düzenlenen toplantıda konuşan il yönetim kurulu üyesi ve Tunceli Belediyesi eski başkan yardımcısı Hüseyin Tunç, parti olarak aldıkları karar gereği Anayasa için yapılacak referondumda "Hayır" diyeceklerini ve bu yönde kampanya yapacaklarını açıkladı. Özgürlüğün ve ve güvenliğin olmadığı bir ortamda yaşadıklarını anlatan Tunç, "Ülkenin yıkıma, halkın uçuruma daha fazla sürüklenmesini önlemek için, 'Hayır' demeliyiz. Çocuklarımızın savaşlarda kırılmasını engellemek için, 'Hayır' demeliyiz. Türkiye'nin Libya, Irak ve Suriye'de yaşanan türden katliamlara sahne olmasını önlemek için, 'Hayır' demeliyiz. Ülkenin bir tek kişi tarafından olağanüstü hal, sıkıyönetim ve savaş hali yasalarıyla yönetilmesinin önüne geçmek için, 'Hayır' demeliyiz. Nasıl düşüneceğimize, neye inanıp-inanmayacağımıza, yaşam tarzımızın nasıl olacağına olağanüstü yetkilerle donatılmış bir adamın karar vermemesi için, 'Hayır' demeliyiz. Grev ve direniş, söz, basın-yayın ve örgütlenme hakkının bir kişi tarafından tasallut altına alınmasına dur demek için 'Hayır' demeliyiz.İrademizi, seçme-seçilme hakkımızı bir tek kişinin eline teslim etmemek için, 'Hayır' demeliyiz.Parlamentonun, mahkemelerin, üniversitelerin bir tek kişinin keyfi yönetimine bağlanmasını önlemek için, 'Hayır' demeliyiz.Ülkenin ve tüm ezilenlerin, baskıyla, polis zorbalığı ve zindan tehdidiyle susturulmaya çalışılan herkesin yararına olan 'HAYIR' oylarını artırmak, hep birlikte 'Hayır' demektir" dedi.

"BELEDİYEDEN 14 KİŞİ HUKUKSUCA İŞTEN ATILDI"

Bugün itibari ile Tunceli Belediyesi'ne kayyum olarak atanan Vali Osman Kaymak'ın talimatı ile 14 kişinin işine son verildiğini ifade eden Tunç, "Belediyeye kayyum atanması ile birlikte daha önce benimle birlikte 8 arkadaşımızın işine son verilmişti. Bugün öğrendiğimiz kadarıyla ve az önce elimize ulaşan resmi bilgilere göre bugün sabah itibari ile il olağanüstü hal bürosu KHK ile kendilerine verilen yetki kapsamında belediyede çalışan toplam 14 işçe ve memur arkadaşımızın işine son verildiğini açıkladı. Bizler bu uygulamaları asla kabul etmiyoruz, hukuksuz şekilde işten atılan arkadaşlarımızın derhal görevlerine geri alınmasını talep ediyoruz. Kayyum yönetimi daha önce 8 kişinin işine son vermişti bugünde 14 kişi ve şu ana kadar belediyede çalışan 22 arkadaşımızın işine son verildi" diye konuştu.

Tunceli Emep, Referandumda "Hayır" Diyeceğini Açıkladı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tunceli Emep, Referandumda 'Hayır' Diyeceğini Açıkladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement